19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialIslanda: Premierul s-a căsătorit cu partenera sa în ziua legalizării căsătoriilor gay

Islanda: Premierul s-a căsătorit cu partenera sa în ziua legalizării căsătoriilor gay

Premierul islandez, Johanna Sigurdardottir, s-a căsătorit cu partenera sa Jonina Leosdottir duminică, ziua în care a intrat în vigoare legea prin care sunt legalizate căsătoriile homosexuale în această ţară nordică, relatează AFP consultată de Mediafax.

 

Potrivit radio-televiziunii islandeze RUV, liderul islandez s-a căsătorit oficial  după depunerea unei cereri de transformare a uniunii lor civile într-o căsătorie legală. Nu a avut loc nicio ceremonie privată, potrivit RUV.

Parlamentul islandez a adoptat în unanimitate, la 12 iunie, legislaţia privind căsătoriile homosexuale, o lege care a intrat în vigoare duminică.

Până în prezent, cuplurile de homosexuali puteau să recurgă la uniunea civilă pentru a beneficia de drepturi similare cuplurilor heterosexuale, dar aceasta nu era un mariaj veritabil.

Cuplurile deja unite civil, cum era şi cazul premierului şi a partenerei sale, trebuie să ceară o validare a uniunii lor.

Ajunsă la putere în februarie 2009, Sigurdardottir, care locuieşte alături de partenera sa de mai mulţi ani, este prima femeie şef de Guvern care şi-a exprimat în mod deschis orientarea homosexuală.

Cele mai citite

Dacă mai avea antrenori dinamoviști la încă 12 echipe, trupa din Ștefan cel Mare era campioană

Ilustrație: Marian Avramescu Formația Fotbal Club Dinamo București 1948 a scăpat de retrogradarea directă din Superliga României și, acum, e aproape să câștige și...

Marcel Ciolacu despre altercația dintre Florin Roman și Dan Vîlceanu: E de cascadorii râsului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în cadrul conferinței de presă de la Ankara, despre bătaia din Parlament între doi foști miniștri PNL, Florin...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...
Ultima oră
Pe aceeași temă