21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialIranul provoacă Israelul să atace: "Avem de mult timp o energie ascunsă...

Iranul provoacă Israelul să atace: “Avem de mult timp o energie ascunsă pe care vrem s-o folosim“

Iranul provoacă Israelul să atace, deoarece represaliile ar trimite statul evreu în “coşul de gunoi al istoriei”, după cum a afirmat, luni, un comandant al Gărzii Revoluţionare, relatează AFP.

Cea mai mare dorinţă a noastră este ca ei să facă o greşeală,” a spus şeful diviziei aerospaţiale a Gărzii, Amir-Ali Hadjizadeh, citat de agenţia de ştiri Fars.

“Avem de mult timp o energie ascunsă pe care vrem s-o folosim pentru a expedia duşmanii Islamului, pentru totdeauna, la coşul de gunoi al istoriei,” a spus el. “Capacitatea noastră nucleară nu încetează să crească,” a adăugat Hadjizadeh.

Acestea au fost unele dintre cele mai provocatoare declaraţii ale unui oficial Iranian vizavi de speculaţiile conform cărora Israelul se gândea să lovească baza nucleară a Iranului prin intermediul unui atac aerian.

Ameninţarea atacului israelian – lansată, de curând, în raporturile presei din Israel, precum şi de către preşedintele israelian Shimon Peres – a venit pe fundalul tensiunilor la nivel internaţional în ceea ce priveşte programul nuclear al Iranului.

Un raport din data de 8 Noiembrie al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică susţine că serviciul secret de informaţii al Iranului a făcut cercetări pentru dezvoltarea armelor nucleare.

Iranul a negat existenţa oricărei dimensiuni militare a programului său nuclear. Oficialii guvernamentali au declarat că sunt dispuşi să coopereze cu AIEA, în timp ce ofiţerii militari iranieni au vorbit despre abilitatea ţării lor de a riposta cu hotărâre în cazul în care Israelul atacă Iranul.

Cele mai citite

Orban, mesagerul lui Putin? Rusia consideră “acțiune ostilă” decizia UE de a nu ține cont de refuzul Ungariei în privința ajutorului pentru Ucraina

Decizia UE de a nu ține cont de obiecțiile Ungariei în chestiunea sprijinului pentru Ucraina este inclusă de Rusia în seria "acțiunilor ostile", a...

Cristi Chivu s-a despărțit de Inter Milano: „Gata, acum mergem înainte”. Ce formație ar urma să antreneze

Fostul internaţional român Cristian Chivu s-a despărțit de Inter Milano, formație la care a antrenat în ultimii șase ani la grupele de juniori, și...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă