21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialIohannis, în vizită oficială, în Germania

Iohannis, în vizită oficială, în Germania

Președintele Klaus Iohannis va efectua, miercurea viitoare, o vizită oficială la Berlin, unde are programate întâlniri cu cancelarul Angela Merkel și cu omologul său, Joachim Gauck. În cadrul acestei vizite, șeful statului vrea să promoveze aderarea României la spațiul Schengen de liberă circulație, informează Hotnews.

ntr-o comparație europeană, România este o țară foarte sigură”, a explicat, pentru revista germană Focus, președintele Iohannis.

"Acordul Schengen este unul tehnic, nu unul politic. €œRomania ar trebui să devină membru într-un viitor apropiat”, a mai spus Iohannis.

Anterior, președintele ceruse că România să adere la Schengen anul acesta. 

 Cu ocazia vizitei în Germania, președintele va încerca să lanseze tinerilor emigranți români un mesaj de întoarcere acasă și de încurajare să investească în România.

"€œProcedurile trebuie să fie însă comprehensibile, afaceriștii așteaptă condiții stabile”, a explicat Iohannis pentru Focus. De aceea, combaterea corupției se număra printre prioritățile mandatului prezidențial, notează revista. 
  
 Președintele comisiei pentru afaceri interne din Bundestag, Wolfgang Bosbach, a declarat, în ianuarie, că România nu va adera la Schengen în 2015. Bosbach a afirmat că alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte nu înseamnă că situația politică din țara se va schimbă în mod fundamental. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă