14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialInvestitie de mantuiala din bani publici, administrata de Tepoi

Investitie de mantuiala din bani publici, administrata de Tepoi

» Mallul din Piatra Neamt, construit cu peste 6 milioane de euro anul trecut si aflat in proprietatea primariei, are serioase deficiente: calitatea constructiei lasa de dorit, parterul nu este incalzit, etajul I este partial incalzit, lifturile nu functioneaza, iar fumul din baruri circula in toata cladirea si altele. Cladirea este administrata de Razvan Lucian Tepoi, sotul Magdei Tepoi, emisarul european condamnat la sfarsitul anului trecut pentru deturnare de fonduri europene.

Razvan Lucian Tepoi, patronul firmei Mar SRL Iasi, care a primit spre administrare, in urma unei licitatii cu un singur participant, Mallul din Piatra Neamt, vrea sa faca plati mai mici catre primarie, deoarece investitia municipalitatii comporta deficiente. Scopul prezentarii acestor deficiente de catre Tepoi, deficiente a caror rezolvare, de altfel, cade in sarcina administratorului, este reducerea sumei pe care Mar SRL o datoreaza Primariei Piatra Neamt, de la 110.000 de euro la 70.000 de euro. "Suprafata ramasa inchiriata – in conditiile actuale ale pietei, precum si ale neajunsurilor generate de calitatea constructiei, conditiile oferite, nefinalizarea amenajarii parcarii, lipsa iluminarii acesteia precum si numarul redus al locurilor de parcare – este foarte greu de inchiriat. Datorita acestei situatii, corelate cu lipsa caldurii totale la parter si partial la etajul I, nefunctionarea lifturilor, precum si bugetului de marketing si publicitate redus, situatia actuala a acestui centru comercial este una ingrijoratoare", spune Razvan Lucian Tepoi intr-o solicitare facuta Consiliului Local Piatra Neamt.

In acest moment, Mar SRL incaseaza lunar pe suprafata inchiriata in cladirea denumita Forum Center aproximativ 105.000 euro plus TVA, mai are disponibil spatiu in suprafata de 500 mp, dar ar vrea sa plateasca investitorului public, Primaria Piatra Neamt, doar 70.000 de euro lunar. Iesirea din impas este vazuta de Tepoi prin micsorarea chiriei, de la 20 la 14 euro/mp/luna, fara TVA.  
Viceprimarul Dragos Chitic a gasit "rezolvarea" problemei, dand vina pe criza economica. "Am dat un termen pentru functionarea lifturilor, pentru rezolvarea problemei cu temperatura la parter. Alta este problema, insa, si anume criza economica, si am vrut sa vedem cat de justificata este cererea lor de a micsora chiriile. Am ajuns la doua concluzii: ori se aproba o micsorare a chiriilor pe termen scurt si vom analiza acest lucru in Consiliul Local, ori scoatem la licitatie administrarea Mallului si gasim o alta firma care sa suporte pierderile in perioada de criza si sa revigoreze situatia cand se incheie criza. Urmeaza sa discutam in Consiliul Local si sa supunem spre aprobare", a declarat viceprimarul Dragos Chitic.

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă