12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialInundaţiile afectează mii de hectare de păduri

Inundaţiile afectează mii de hectare de păduri

Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de pæşuni şi 1.000 de hectare de pæduri au fost afectate de inundaţii, pompierii, jandarmii şi poliţiştii intervenind în mai multe localitæţi din judeţele Buzæu, Bistriţa-Næsæud, Cælæraşi, Dolj, Mureş şi Vrancea.

În ultimele douæ zile au fost înregistrate o locuinţæ distrusæ şi alte trei inundate, pompierii salvatori intervenind pentru scoaterea apei.

În judeţul Cælæraşi, prefectul a dispus interzicerea circulaţiei pe trei poduri, douæ afectate de apele râului Argeş, în localitæţile Mitreni şi Radovanu, şi un altul din localitatea Budeşti, în pericol de a fi inundat.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţæ Oltenia au intervenit în zona portului Bechet, Dolj şi au înælţat un dig din saci de nisip, dupæ ce Dunærea s-a reværsat şi a inundat o parte a portului, fluviul ameninţând sæ inunde şi case din judeţul Olt.

În judeţul Buzæu, drumul comunal 159 Lopætari-Ploştina a fost restricţionat circulaţiei autovehiculelor de peste 3,5 tone. 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă