3.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI. Cum își asigura Chiliman ”protecție” la B1 și România TV cu...

INTERCEPTĂRI. Cum își asigura Chiliman ”protecție” la B1 și România TV cu ajutorul șpăgilor de la Romprest. UPDATE: Surpriză. FĂRĂ cătușe!

UPDATE

Instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție a RESPINS solicitarea DNA de  ARESTARE preventivă a primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, a lui Vlad Moisescu, creierul industriei de atribuirea a contractelor pe șpăgi, a „jandarmului” său, consilierul personal  al lui Chiliman, Ioana Costescu, și a trezorierului Ion Brad. Instanța a decis doar control judiciar pentru cei patru. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată de procurori.

Întrebarea care se pune este dacă directorii din primărie, alți funcționari, implicați in gruparea infracțională organizată de Moisescu și subordonați direct lui Chiliman,  care cărau comisionele cu sacoșa sau care impuneau oamenilor de afaceri să plătească șpăgile, vor mai da declarații complete în fața procurorilor și judecătorilor dacă șefii lor autoritari sunt liberi.

Proiectul de legea, lansat cu agresivitate de senatorul PSD Șerban Nicolae, prin care se interzice arestarea pentru fapte de corupție, deși nu a ajuns în faza de post-promulgare – publicarea  în Monitorului Oficial-, începe să dea roade. Instanțele par timorate și nu mai decid arestări, chiar dacă lăsarea în libertate poate altera ancheta

====

Omul de încredere al primarului Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, ar fi cerut ca o parte din șpăgile primite de la ROMPREST, firma omului de afaceri Florian Walter, care a fugit în străinătate și este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, să fie plătite ca publicitate către B1 TV și România TV, prin care încerca să-și asigure protecție atât lui, cât și primarului Andrei Chiliman și Ioanei Costescu, conform referatului procurorilor DNA.

Citește și: Traseul MITEI din dosarul primarului Chiliman. Legăturile edilului cu denunțătorul Boeru, susținut de Tăriceanu, și cu frații Horpos

Se confirmă, astfel, informațiile pe care România liberă le-a prezentat încă de joi privind legătura dintre primarul Sectorului 1 și afaceristul Florian Walter.

Citește și: Fabrica de sifonat bani a lui Florian Walter, zis Bușcă

”Această protecţie consta în faptul că nu apărea nimic negativ despre ei în mass – media, iar dacă în mod întâmplător ar fi apărut ceva aceştia ar fi avut capacitatea să oprească speculând relaţia contractuală”, explică DNA. 

Totodată, omul de încredere al lui Chiliman nu s-ar fi ocupat cu traficul de influență doar la nivelul Primăriei Sectorului 1, ci și la nivelul Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

”Exercita acte de trafic de influenţă determinând angajarea unor funcţionari de rang înalt (secretari de stat sau directori de agenţii şi companii de stat) în funcţii de conducere în ministere, companii, iar în schimbul acestei activităţi pretindea şi primea diverse sume de bani de la aceştia”, arată procurorii.

INTERCEPTĂRI. Redăm o discuție între deputatul PSD Sebastian Ghiță, cercetat sub control judiciar în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, și Vlad Moisescu:

GHIŢĂ SEBASTIAN – Ai văzut că mi-am băgat niţel coada în sectorul 1? Cred că m-ai simţit!

MOISESCU VLAD – Cu ce?

GHIŢĂ SEBASTIAN – Un pic, aşa, cu campania! Şi eu, acolo, un om-doi, o de-aia, o convingere, o door-to-door, o..

MOISESCU VLAD – Aaa, da! Nu e…Foarte bine, ce..!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Dar nu exagerat! Că şi voi aţi făcut. Nici să nu fac acolo fără să …(n.n. – nu continuă) Cât vezi scorul? Că, eu am alea de la exit poll-uri şi e 41- 29.

MOISESCU VLAD – Da. Exact.

GHIŢĂ SEBASTIAN – Deci, aşa ne-au ieşit.. Tu ai făcut cu ăia ai tăi, cu GSS-ul sau…?

MOISESCU VLAD – Da, da, da. Şi naţional şi … (n.n. – vorbesc simultan)

GHIŢĂ SEBASTIAN – Şi noi la fel. Am făcut calibrările la exit poll.

MOISESCU VLAD – Da, aşa e.

O altă discuție din 11 noiembrie 2014:

MOISESCU VLAD – Da, mă, da. Ce?

GHIŢĂ SEBASTIAN – Hai, mă, ia-ţi prostu’ şi dă-l în p*** mea! Hai, că mă enervezi!

MOISESCU VLAD – 15 minute am… acuma … (n.n. – vorbesc simultan) Următoarele 80 …s-a dus dracu’.

GHIŢĂ SEBASTIAN – Auzi, mă? Auzi, mă? Ştii ăla cu…ăia doi de se culcă în pat unul lângă altul, şi ăla îi zice: bă, fă-ţi l*** ţie, nu mie!

MOISESCU VLAD – Bă, bă, să vii nepregătit în halul ăsta, în p*** mea!

GHIŢĂ SEBASTIAN –  Bă, omule, păi ăsta a stat patru ore şi s-a pregătit. VLADE, s-a pregătit, mă, omul! Îţi dau cuvântul meu! Dar, mă enervezi! Am mers la el acasă, am stat, suntem prieteni toţi…Da’ mai du-te-n p*** mea cu sectorul 1 al tău, că mă enervezi! O sun pe IOANA! Oricum nu vreau să vorbesc cu tine!

MOISESCU VLAD – Hai, bă! E de mândrie, bă!

Citește și: Primarul Chiliman, REȚINUT în dosarul cumnatului lui PONTA. Cu cine împărțea șpăgile de circa 10 milioane de euro primite de la denunțător și câți bani ajungeau la PNL

GHIŢĂ SEBASTIAN – E de mândrie, pe dracu’ să te pieptene! O sun pe IOANA şi te torn la ea. O să-I zic: “IOANO, uite ce face nesimţitul de MOISESCU, fir-ar al dracului să fie!”

MOISESCU VLAD – Da, bine, toarnă! …Auzi? Mai sunt două de-astea, stăm acasă, în p*** mea! Două emisiuni…îmi bag p***!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Păi, dacă au făcut ăia mişto – tineret, mândria ţării – au făcut mişto de voi cu găinile şi l-aţi trimis pe ăsta la emisiune! (n.n. – râde).

MOISESCU VLAD – Da, pe bune, nene! Sinistru!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Da…Mă enervezi! Mâine să dai un whisky, ca să negociem!

MOISESCU VLAD – Bine!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Hai! Pa!

MOISESCU VLAD – Pa!

Citește și: Cine este denunțătorul Boeru și cum a ajuns să obțină un contract cu ajutorul lui Tăriceanu, în afacerea cumnatului lui Ponta

O altă discuție din 8 decembrie 2014:

GHIŢĂ SEBASTIAN – Azi m-am văzut cu ATANASIU I-am zâmbit aşa… I-am zâmbit şăgalnic, aşa, c-a zis că dacă vrea să pierd alegerile, apelează la mine.

MOISESCU VLAD – Eh, un dobitoc! Stai liniştit, că nu mai are nici el mult!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Eu, îţi dai seama! Eu ce să zic? Am vrut să-i zic: „Şi domnu’ BIJBOACĂ e la comisie?”. Ha, ha, ha!

MOISESCU VLAD – He, he, he, he, he, he, he!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Dar eu nu … (neinteligibil – n.n.) că ştii că eu nu sunt răzbunător.

MOISESCU VLAD – Da, da, da!

Vineri, primarul Andrei Chiliman, precum și Vlad Moisescu, consiliera sa personală, Ioana Costescu, si consilierul local Ion Brad așteapăt să afle dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile, în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, în care sunt cercetați și deputații PSD Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și fostul șef al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Andrei Chiliman ar fi luat mită în valoare de aproape 10 milioane de euro. O parte din bani – circa 300.000 de lei -a fost primită, în numerar, în 2012, de la denunțătorul Gheorghe Boeru, apropiatul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și patron al SC ROMAIR CONSULTING,  iar restul de 38.481.488 lei a fost primit de la S.C. STRACO S.R.L, reprezentată de Traian şi Alexandru Horpos.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Un german și-a împușcat familia de teama de a nu fi prins cu un certificat verde fals

Un bărbat german din Branderburg s-a sinucis după ce și-a împușcat toată familia, soția și pe cei 3 copii. El a recurs la acest...

Italia a descoperit un medicament pentru combaterea Covid-19

Cercetătorii din Italia au descoperit un medicament care să blocheze intrarea Covid-19 în organism. Potrivit acestora, noul tratament ar putea fi gata peste 2...

Ucraina, prima poziție după convorbirea Biden Putin

Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul preşedintelui american Joe Biden ce a avut o convorbire cu omologul rus, Vladimir Putin, şi cere Rusiei să folosească...
Ultima oră
Pe aceeași temă