27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialÎnmatriculările noi au crescut cu 2,8% la 6 luni

Înmatriculările noi au crescut cu 2,8% la 6 luni

Numărul autoturismelor nou înmatriculate a crescut cu 2,8% în primul semestru al anului, ajungând la 129.991 unităţi, arată statisticile INS întocmite pe baza informațiilor DRPCIV.

Astfel, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 2,6% în primul semestru, la 134.378 de unităţi, iar cele pentru transportul mărfurilor au avansat cu 9,4% faţă de primele şase luni din 2013, la 41.155 de unităţi, scrie Mediafax.

Faţă de primele trei luni ale anului, în trimestrul al doilea înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 17,4%, iar cele pentru transportul mărfurilor cu 10,3%.

În trimestrul al doilea, înmatriculările noi de mopede şi motociclete au scăzut cu 6,1%, iar cele de autoturisme au crescut cu 12,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În ceea ce priveşte autobuzele şi microbuzele, înmatriculările noi au crescut cu 68,8%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au urcat în trimestrul al doilea la toate categoriile, faţă de intervalul aprilie-iunie 2013, respectiv cu 10,4% la categoria autocamioane, cu 19,3% la remorci şi semiremorci şi cu 28,7% la autotractoare, mai arată Mediafax.

Datele se referă la vehiculele noi sau de ocazie, dar nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului prin vânzare.

Cele mai citite

Semnal de alarmă pentru Generația X privind incidența cancerului

Curbă tot mai abruptă în statisticile privind diagnosticarea cancerului. Este cea a generației X: ei sunt cei mai afectați de cancer. În rândul celor...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă