17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialÎnfrângere dramatică pentru Viitorul

Înfrângere dramatică pentru Viitorul

Constănţenii au mai pierdut un meci, Gaz Metan Mediaş învingând cu o reuşită venită pe final şi în momentul în care constănţenii aveau doi oameni mai puţin în teren.

 

Viitorul Constanţa a suferit a doua înfrângere consecutivă şi rămâne cu cele trei puncte acumulate în primele trei runde. Echipa de pe litoral a fost învinsă de Gaz Metan Mediaş cu scorul de 1-0, la capătul unei partide în care a avut doi jucători eliminaţi.

Golul de trei puncte al medieşenilor a venit cu două minute înainte de final, asta în condiţiile în care Viitorul evolua deja în nouă oameni, încă din minutul 67. Primul jucător eliminat a fost Larie, care a primit cartonaşul roşu în minutul 13 după un fault în careu, în postură de ultim-apărător. Lovitura de la 11 metri a fost apărată însă de Vâtcă şi Viitorul spera încă la un prim succes în Liga I. Următorul roşu l-a văzut Toşca, pentru cumul de cartonaşe galbene.

În ciuda acestui rezultat negativ, patronul Gheorghe Hagi a văzut partea pozitivă a meciului. „La un moment dat am avut meciul în mână, am început bine, am avut ocazii chiar şi când eram în inferioritate numerică, însă ei au avut un şut şi au marcat, până la urmă ăsta este fotbalul. Îmi pare rău pentru jucătorii mei care s-au sacrificat, au alergat, dar, din păcate, au pierdut. Erau şi ei dezamăgiţi, însă mergem înainte, creştem meci de meci şi învăţăm din fiecare partidă”, a declarat Hagi.

Partida dintre FC Viitorul şi Gaz Metan Mediaş a reprezentat debutul în Liga I pentru internaţionalul U17 de juniori Mihai Bălaşa (17 ani). Fundaşul Academiei Hagi a bifat ultimele 21 de minute ale confruntării cu Gaz Metan, când l-a înlocuit pe Gabriel Iancu. Mihai Bălaşa a devenit al treilea junior utilizat de antrenorul Cătălin Anghel în acest sezon, după Gabriel Iancu şi Ionuţ Puţanu.

Mihai Bălaşa l-a devansat în clasamentul celor mai tineri jucători ai campionatului pe coechipierul său Gabriel Iancu (n. 15 aprilie 1994). Bălaşa a împlinit 17 ani pe 14 ianuarie.

Pe loc retrogradabil

Bilanţul după cinci etape nu este unul impresionant pentru Viitorul Constanţa. Echipa de pe litoral, cu cele trei puncte acumulate, ocupă locul 15, loc ce duce în eşalonul inferior. Gruparea constănţeană a coborât un loc după înfrângerea în faţa Gazului şi acum le devansează pe Turnu Severin, CSMS Iaşi şi Gloria Bistriţa.

În etapa următoare, Viitorul are un meci destul de greu, formaţia antrenată de Cătălin Anghel urmând a se deplasa la Piatra Neamţ pentru jocul cu Ceahlăul din localitate.

Cele mai citite

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, suportată de companii. Statul le decontează cu întârziere facturile plafonate

Plafonarea prețurilor la gaze și energie a dat peste cap inclusiv afacerile furnizilor care sunt nevoiți să suporte din propriul buget facturile mai mici...

S-a sinucis o fată de 15 ani la Sibiu

O fată în vârstă de 15 ani a fost găsită moartă miercuri, în anexa unui imobil din localitatea Șura Mare, județul Sibiu. Informația a...

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...
Ultima oră
Pe aceeași temă