10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialInfractorul Dragnea umblă acum cu alți doi elefanți periculoși | OPINIE

Infractorul Dragnea umblă acum cu alți doi elefanți periculoși | OPINIE

Șeful condamnat al PSD, Liviu Dragnea, a dat drumul la alți doi elefanți care tropăie periculos în societate și zdrobesc în picioare bunul-simț elementar.

După protestele din ultimele zile devine tot mai evidentă incapacitatea structurală a președintelui PSD, infractorul Liviu Dragnea, de a înțelege democrația. În timp ce 600.000 de români i-au cerut demisia în stradă, șeful PSD se comportă tot mai agresiv, ca un dictator sadea.


Gabriel Liiceanu îi explică lui Liviu Dragnea cine manipulează protestul anti-PSD: Fiecare protestatar este manipulat de cel mai mare manipulator pe care-l cunoaște omenireaSpune că nu-l impresionează reacția societății. Are o atitudine de forță cu opoziția. A ordonat subalternilor politici să aducă oameni la contramanifestații. Comandă apoi televiziunilor aservite să inducă în sociatate ideea unei stări conflictuale artificiale.

Dragnea procedează exact după modelul cu care  a acționat Ion Iliescu, până a provocat mineriada din iunie 1990. Prin diverse cozi de topor lansează iar lozinci naționalist-extremiste pentru a isteriza și mai mult publicul care în trecut stătea să plece urechea la tribulațiile defunctului tribun Vadim Tudor.

O șleahtă de ”comentatori”, ”analiști” și ”publiciști” care are ca numitor comun dosare penale și interese ilicite ascunse îi cântă în strună lui Dragnea. De la televiziunea securistului Felix, la postul fugarului Ghiță și de la ziarul inculpatului Andronic până la site-uri mai mici cum e cel al altui inculpat DNA, Andrei Bădin, toți propagă mesajele lui Dragnea.

Auzi la toți același tropăit al elefanților periculoși cărora Dragnea le-a dat drumul să calce România în picioare.

Unul dintre acești elefanți este cultivarea extremismului naționalist printr-o strategie de comunicare ce vizează atacuri constante și sistematice la adresa companiilor multinaționale care au sucursale în România.


ANALIZĂ: Cât de toxică e atitudinea PSD împotriva companiilor mari. Economia României s-ar prăbuși fără multinaționale. Peste 1,2 milioane de români sunt angajați la companiile cu investiție străină și taxele pe salariile lor sunt uriașeMarile companii sunt o țintă pentru ca Dragnea să-și țină electoratul isterizat cu ideea dușmanului din exterior. Este o reinventare a vechiului instrument al spaimei de imperialism și capitalism cu care regimurile totalitare comuniste mențineau o stare constantă de frică în societățile pe care le subjugau.

Disperat să justifice cumva, chiar și în fața propriului partid, motivele pentru care a ajuns să-și pună România în cap, baronul de Teleorman a început iar cu ”străinii care ne vor răul”.  Din acest motiv a lansat iar în societate mesaje împotriva multinaționalelor. Ele au trimis lumea la proteste pentru că au interese oculte. Multinaționalele sug sângele poporului. Multinaționalele sunt ceva rău.
Este un mod extrem de toxic de a gestiona criza în care a ajuns PSD. Toxic și foarte periculos pentru România.

Companiile pe care Dragnea le arată cu degetul, ca să abată atenția propriului electorat de la ce a făcut el, asigură 1,2 milioane de locuri de muncă directe în țara noastră. Joburi pentru care se plătesc taxe uriașe către stat. Taxe din care Dragnea poate să plătească pomenile sociale care i-au asigurat voturi.

Dincolo de taxele care vin direct în bugetul statului de pe urma acestor locuri de muncă, ele generează stabilitate pentru tot atâtea familii. Familii care au credite și susțin un întreg sistem bancar. Oameni care plătesc la rândul lor TVA prin toate produsele cumpărate, impozite pe mașini și proprietăți.

Are Dragnea ideea ce ar însemna să avem aceste 1,2 milioane de familii pe drumuri, să îngroașe rândurile bugetarilor sau să umfle organigramele și așa prea obeze ale companiilor de stat?


De același autor: Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu au fost votați ”pe persoană fizică”, demisiile lor nu schimbă rezultatul alegerilor | OPINIEPe lângă locurile de muncă și taxele plătite de aceste companii pentru clădirile pe care le dețin, pentru vehicule și multe alte impozite, România merge înainte și datorită firmelor partenere care livrează servicii, materie primă sau consultanță multinaționalelor.

O mare corporație care produce subansamble pentru industria auto generează mai departe mii de locuri de muncă în România în firme mici de la care se aprovizionează cu tot felul de lucruri necesare producției.

O mare companie care produce rezistențe electrice și are 4.000 de angajați în România generează tot atâtea locuri de muncă în firmele românești cu care are contracte.

Chiar și pentru un baron de Teleorman, aproape analfabet democratic și rudimentar educat cum e Liviu Dragnea, sunt lucruri perceptibile. Este aproape imposibil ca Dragnea să fie atât de lipsit de inteligență și limitat în gândire încât să nu poată vedea ce reprezintă în realitate multinaționalele pentru România.

Faptul că nu-i pasă de aceste lucruri și preferă să provoace o atmosferă toxică în jurul companiilor cu capital străin te face să te întrebi dacă nu cumva Liviu Dragnea are o agendă ascunsă care vizează chiar destabilizarea României.


Pe aceeași temă:  Ce facem dacă Dragnea nu e doar un baron corupt, disperat să-și rezolve dosarele?
Pentru binele României, să sperăm că Liviu Dragnea e doar un politician cu orizonturi politice teleormănene limitate și nu asistăm la ceva mult mai grav, comandat și pus la cale de la Moscova… continuarea aici!Al doilea elefant pe care Dragnea l-a trimis să tropăie în societate, crezând că astfel scapă de românii care vor să-l azvârle afară din Parlament, este presupusa dezbinare din societate de care s-ar face responsabili, spune Dragnea și propaganda lui, românii care protestează în Piața Victoriei.

Pentru a justifica în imagini gogorița dezbinării din pricina mișcarii #rezist, Dragnea și-a pus acoliții din PSD să aducă la Palatul Cotroceni figuranții folosiți de acest partid pe la toate mitingurile și lansările de candidați. Desigur, în butaforia lui Dragnea apar și oameni naivi, isterizați cu minciunile, dezinformările și manipulările cu care poluează societatea televiziunile, ziarele și site-urile securiștilor, infractorilor și inculpaților care văd în Dragnea soluția pentru problemele lor penale.

Cu un cinism sinistru, Dragnea își pune apoi propaganda să lanseze ideea de dialog, de unitate a românilor, de calm în societate, fără să realizeze că propune ceva revoltător și imposibil: unitatea oamenilor onești cu borfașii.

Desigur, iertarea e posibilă pentru orice borfaș, criminal sau răufăcător însă cu o condiție indispensabiă: ca ticălosul să-și recunoască ticăloșia și să-și asume consecințele ei.

Cum să ceri unitate cu un hoț care refuză să recunoască ce a făcut și e determinat să-ți bage iar mâna în buzunar, când ești puțin neatent.

Românii au o vorbă pentru ceea ce cere Dragnea acum: ”S-a întâlnit hoțul cu prostul!”


De același autor: Delirul dictatorial al infractorului Liviu Dragnea: agitatori, droguri și agenturili străine care scot lumea în stradă | OPINIEDacă vrea liniște pentru România, infractorul Dragnea nu are decât să demisioneze din Parlament și să lase PSD să-și aleagă alt lider al majorității Parlamentare, pentru a legifera mai departe conform programului de guvernare votat de majoritate la alegerile parlamentare.

Grindeanu poate și el să contribuie la liniștea României în trei secunde, dacă își scrie demisia și lasă PSD să numească alt guvern cu persoane competente și credibile. Să lase PSD să înlocuiască cabinetul de marionete care îl slugăresc acum pe infractorul Dragnea.

Inculpatul Tăriceanu poate și el să contribuie la liniștea României, dacă dispare din Senat și lasă locul unui politician care nu e anchetat penal și nu s-a făcut remarcat prin atât de multe aberații împotriva Justiției.

Cum să ne ceară acești trei derbedei politici să stăm cuminți ”la locurile” noastre, când știm ce potlogării sunt capabili să facă?

Hoțul prind în flagrant poate cere iertarea, dar numai după ce își recunoaște vine și ispășește pedeapsa. Alungarea din funcțiile publice e pedeapsa pentru ce au făcut cei trei #noapteacahotii.

 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

Cele mai citite

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă