3 C
București
marți, 21 ianuarie 2025
AcasăSpecialCe facem dacă Dragnea nu e doar un baron corupt, disperat...

Ce facem dacă Dragnea nu e doar un baron corupt, disperat să-și rezolve dosarele? | OPINIE

Președintele infractor al PSD joacă bine rolul naivului care se preface că nu pricepe de ce este analizat atent bugetul în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Pentru binele României, să sperăm că Liviu Dragnea e doar un politician cu orizonturi politice teleormănene limitate și nu asistăm la ceva mult mai grav, comandat și pus la cale de la Moscova.

 


Pe aceeași temă: De ce este Dragnea atât de disperat | OPINIE


Aparent Liviu Dragnea este doar un condamnat cu suspendare, disperat să scape de o sentință iminentă cu executare într-un al doilea dosar judecat în instanțele penale. Încep să apară însă tot mai multe semnale care ar putea indica ceva mult mai grav cu privire la Liviu Dragnea și acoliții săi cu care conduce PSD, Parlamentul și Guvernul.

Aparent, acest infractor a reușit să momească vreo trei milioane de români să voteze un program de guvernare care pune mult accent pe cheltuirea banilor în pomeni sociale și care deviază fructele creșterii economice din ultimii ani către pensionari și bugetari.




Aparent, grupul infracțional din jurul lui Liviu Dragnea a promovat numai de dragul voturilor un discurs naționalist forțat și a umplut spațiul public cu tot felul de lozinci împotriva Uniunii Europene, împotriva companiilor multinaționale occidentale, împotriva valorilor care definesc democrațiile consolidate.

Sarcina cea mai murdară, pe această linie, a preluat-o aparent actualul inculpat fugar Sebatian Ghiță care a reușit să aducă stafia lui Vadim Tudor de pe Lumea Cealaltă și a spălat pe creier telespectatorii televiziunii lui cu sloganurile folosite în 1990 de Ion Iliescu, ca să provoace mineriade sângeroase pentru a bloca dezvoltarea democrației.

Astăzi, aparent de dragul pomenilor electorale propuse, Liviu Dragnea afectează programele de înzestrare a Armatei și vrea să lase serviciile secrete cu mai puțini bani. În paralel insistă cu ordonanțele dedicate corupților, aparent fiind determinat să încalece Justiția pentru a-și rezolva problemele cu legea.

În aparență, toate lucrurile de mai sus și altele la fel de importante îi fac lui Liviu Dragnea portretul unui biet baron corupt roșu care se zbate să scape de închisoare fără să priceapă, săracul de el, ce consecințe produce asta asupra României. Să sperăm că acest portret e cel corect, pentru că dacă nu este așa suntem în fața unei situații infinit mai grave.

Planurile dictatorului Vladimir Putin de dezmembrare a Uniunii Europene sunt o realitate incontestabilă. Proiectul gândit la Moscova pentru refacerea imperiului sovietic este o certitudine.

Pentru a putea destabiliza și România cum a procedat cu Ucraina, Putin are nevoie să se petreacă două lucruri la noi: creșterea corupției și slăbirea capacității de apărare națională.

Ucraina a fost dezmembrată mai ușor după scandaluri monstruoase de corupție. Republica Moldova a ajuns în brațele lui Putin tot pentru că statul a fost parazitat de corupție. Bulgaria are acum la Putere amici ai lui Putin tot pe fondul corupției. Indirect, campaniile împotriva corupției derulate viguros în România, în ultimii ani, au imunizat țara noastră în fața planurilor de succes ale Moscovei din Ucraina, Moldova și Bulgaria.




O țară cu Justiție puternică, în care politicienii corupți sunt condamnați, este o țară mai greu de preluat sub control, dar asta nu e singura condiție pentru ca România să nu fie vulnerabilă în fața planurilor Moscovei.

Condiția cea mai importantă este ca România să reziste atacurilor directe de pe orice front văzut sau nevăzut. Serviciile secrete și Armata sunt instrumentele cu care putem să luptăm pentru a ne proteja parcursul european și direcția către democrațiile consolidate.

Interesul direct și evident al Moscovei este acum ca România să aibă servicii secrete vulnerabilizate, derutate, incapabile să reacționeze eficient. În același timp este vital pentru Putin ca România și restul țărilor din Europa de Est să nu investească masiv în Armată, să nu răspundă pozitiv cererii noului președinte american privind bugetele militare din cadrul NATO.

Dacă asta se întâmplă, Putin are un capăt de ață de care se poate lega pentru a lucra mai departe la destabilizare pentru a-și atinge scopul.

Nu este greu să vezi, în acest context internațional, faptul că Dragnea insistă în mod ciudat cu măsuri care vin să ușureze planurile Moscovei. Decredibilizarea SRI și afectarea eficienței instituției prin scandalul Ghiță e o certitudine. Faptul că Dragnea insistă să afecteze și bugetele serviciilor secrete capătă și alte posibile explicații în lumina celor de mai sus.

O coincidență stranie este că Dragnea blochează și programul de înzestrare a Armatei, limitând bugetul și aici, în condițiile în care acum România trebuie să aloce și mai mulți bani pentru Apărare.

Să sperăm că Liviu Dragnea e doar incapabil să vadă dincolo de orizonturile lui poltice teleormănene și de aceea nu pricepe de ce bugetul lui are o problemă gravă din perspectiva Consiliului Superm de Apărare a Țării. Să sperăm că nu o face deliberat, pentru a afecta siguranța națională.

Să sperăm că România nu a încăput, totuși, pe mâna unei puteri politice dispusă să facă jocurile Moscovei pentru că, dacă toate cele de mai sus nu sunt coincidențe, un pericol serios ne paște în anii care vin.

Pentru binele nostru, să sperăm că Liviu Dragnea e doar un idiot util Moscovei incapabil să priceapă ce efecte au acțiunile lui și că Sebsatian Ghiță e doar un șmecher care a știut să se strecoare printre circuitele de putere din serviciile secrete și politică.

Dar dacă ei sunt mai mult decât ceea ce par?




 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube

 

 

Cele mai citite

România mai face un pas spre OCDE

România a primit un nou aviz formal, în cadrul procesului de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică Anunțul a fost făcut de...

Randamentele titlurilor de stat pe 10 ani depășesc 8%: De ce crește costul împrumuturilor Ministerului Finanțelor?

Randamentele la titlurile de stat în lei cu scadența pe 10 ani au urcat peste pragul de 8%, rata de referință (fixing) stabilită de...

Accident rutier pe șoseaua Colentina. Doi copii de 13, respectiv 16 ani, au ajuns cu răni la spital

Doi copii, de 13, respectiv 16 ani, au fost răniți, luni seară, fiind transportați la spital, în urma unui accident rutier produs pe Șoseaua...
Ultima oră
Pe aceeași temă