13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialInflatie de hoteluri cu patru si cinci stele la Cluj

Inflatie de hoteluri cu patru si cinci stele la Cluj

– Deschiderea mai multor unitati de cazare in acelasi timp aduce cu sine o criza de forta de munca.

Numarul hotelurilor de patru si cinci stele va creste in primele sase luni ale anului viitor cu cel putin cinci noi unitati. Principala problema cu care hotelierii se asteapta sa se confrunte este cea a fortei de munca. "In acest moment, pe piata muncii este o mare criza de personal calificat in meserii din domeniul hotelier, pentru ca o mare parte dintre cei calificati muncesc in strainatate" a explicat directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, Daniel Don. "Va fi o problema sa gasim personalul potrivit daca toate proeictele anuntate se vor deschide in acelasi timp" a explicat Nina Moldovan, manager al hotelurilor sub marca City, care spera ca un element care va face diferenta pentru viitorii angajati va fi reprezentat de conditiile de munca, premiile si posibilitatea de formare profesionala, dincolo de salariile pietei.

 

In acest moment, salariile din zona hoteliera se inscriu intre 600 de lei pentru un post necalificat si poate ajunge pana a 3.000-4.000 de lei lunar pentru un angajat care, dincolo de calificare, are si pozitie de raspundere. Printre hotelurile care si-au anuntat deschiderea se numara Akantus, amplasat pe Calea Turzii, investitie a companiei clujene de dezvoltare imobiliara Euro Trend, care va scoate pe piata circa 100 de camere, doua sali de conferinte si servicii de lux de tip spa. Un alt proiect este Hotel Beyfin, amplasat in zona centrala, in piata Avram Iancu. Compania sibiana Ana Oil, care detine un hotel nou in centrul Capitalei Culturale Europene a pornit un proiect si la Cluj, in cartierul Zorilor, zona Spitalului de Recuperare.

EXTINDERE
Tot pentru 2009, se asteapta deschiderea hotelului Ramada, din complexul multifunctional al parcului industrial Tetarom I, dar si o noua aripa a hotelului City Plaza, din zona istorica a Clujului. Potrivit managerului Nina Moldovan "suprafata totala construita este de 5.600 mp, iar investitia estimata se ridica la peste 5,5 milioane de euro, iar noua constructie va fi luxoasa, cu spatii de cazare de peste 30 mp, in principal junior suite cu living si dormitor, in timp ce apartamentele vor avea intre 74 si 120 mp". 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă