21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialINCENDIUL din Colectiv: Ședința de Guvern. Ponta: Suntem în contact cu autoritățile...

INCENDIUL din Colectiv: Ședința de Guvern. Ponta: Suntem în contact cu autoritățile străine. MĂSURILE anunțate de miniștri

UPDATE 13.00: Victor Ponta a declarat, în debutul ședintei de urgență a Guvernului, că a fost informat de Gabriel Oprea asupra situației. El a multumit tuturor medicilor care s-au mobilizat să vină la muncă fără să fie chemați, a multțumit SMURD și pompierilor.

”In acest moment, tot ceea ce tine de ingrijirea medicala este asigurat. Prezint acelasi mesaj de solidaritate si pentru cetatenii straini care si-au pierdut viata si suntem in contact cu autoritatile straine, ii putem transporta imediat daca se cere”, a spus Ponta. 

31 octombrie, 1 și 2 noiembrie vor fi zile de DOLIU NAȚIONAL pe teritoriul României. 

Oprea: Trăim o tragedie care a zguduit intreaga tara. Pompierii,medicii, jandarmii, paramedicii s-au mobilizat exemplar. Primele echipaje au ajuns in 11 minute. 

––

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că sâmbătă, la ora 12.30, va avea loc o şedinţă de Guvern, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune declararea a trei zile de doliu naţional.

„La ora 12.30 va fi şedinţă de Guvern, condusă de premierul Victor Ponta, iar la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se vor propune trei zile de doliu naţional, începând de astăzi”, a spus Bănicioiu.

El a menţionat că doliul naţional se declară prin hotărâre de Guvern.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane cae sunt internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat sâmbătă dimineaţă Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă