28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialIncendiu în Harghita: 20 de persoane au fost evacuate

Incendiu în Harghita: 20 de persoane au fost evacuate

Locatarii unui bloc din localitatea Gheorghieni, judeţul Harghita, au fost evacuaţi, în noaptea de luni spre marţi, din cauza unui incendiu la acoperişul clădirii, transmite Mediafax.

Incediul a izbucnit din cauza coşului de fum al unei centrale termice din podul imobilului, neizolat corespunzător.

În jurul orei 03.00, proprietarea unei case care se află faţă în faţă cu imobilul a sunat la 112 anunţând că acoperişul blocului a fost cuprins de flăcări, a precizat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

Locatarii din blocul afectat de incendiu, aproximativ 20 de oameni, au fost treziţi din somn de pompieri şi evacuaţi în siguranţă. Nici o persoană  nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La locul incendiului s-au deplasat două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Gheorgheni cu 3 autospeciale şi o ambulanţă SMURD, Garda de Intervenţie a ISU Harghita şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Lăzarea şi Joseni cu alte trei autospeciale.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore, după ce a afectat acoperişul blocului pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, centrala termică situată în podul imobilului cu patru etaje, şi un apartament de la ultimul nivel, amplasat sub centrala termică.

Alina Ciobotariu a mai spus că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de coşul de fum al centralei termice din podul blocului, neprotejat termic de materialele combustibile din apropiere.

Pagubele provocate de flăcări au fost evaluate la aproximativ 20.000 de lei.

Proprietarul apartamentului afectat în urma incendiului are asigurare şi îşi va putea acoperi pagubele.

Cele mai citite

VIDEO. Ministrul Economiei anunță o schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare

Ministrul Economiei, Radu Oprea, anunţă o schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, cu un buget de 600 de milioane de euro pentru...

Prima întâlnire a grupului de lucru dedicat implementării Strategiei naționale privind dezvoltarea pieței de capital

Astăzi a avut loc, la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prima întâlnire a grupului de lucru interinstituțional dedicat implementării Strategiei naționale privind dezvoltarea...

Din ce în ce mai greu pentru România. Ucraina obține cele trei puncte în partida cu Slovacia

Selecționata Ucrainei a obținut o victorie importantă împotriva echipei Slovaciei, cu scorul de 2-1 (0-1), vineri, pe Dusseldorf Arena, în cadrul Grupei E a...
Ultima oră
Pe aceeași temă