28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăVIDEO. Ministrul Economiei anunță o schemă de ajutor de stat pentru industria...

VIDEO. Ministrul Economiei anunță o schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare

Ministrul Economiei, Radu Oprea, anunţă o schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, cu un buget de 600 de milioane de euro pentru patru ani, dintre care 149 de milioane în 2024.

„Paşii care urmează după aprobarea de astăzi a hotărârii de guvern, care reglementează această schemă de ajutor de stat, sunt: publicarea ghidului, care este gata, în transparenţă; semnarea ordinului de ministru pentru ghid; publicarea lui în transparenţă şi apoi vom deschide sesiunea care va avea o durată de 30 de zile. Îi rog pe cei care sunt interesaţi şi care vor depune proiecte pentru această nouă schemă de ajutor de stat să fie cu ochii pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pentru a vedea ghidul, pentru a putea să se apuce de lucru şi pentru a depune proiecte bune pentru economia românească”, a spus Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Oprea a evidenţiat statisticile recente conform cărora nivelul PIB/capita raportat la valoarea puterii de cumpărare este comparabil cu cel din Polonia. De asemenea, există statistici conform cărora România ar urma să aibă una dintre cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană, a spus el

România, din punct de vedere al PIB/capita raportat la valoarea puterii de cumpărare, este la nivel egal cu Polonia. Avem 80% gradul de convergenţă faţă de Uniunea Europeană. În momentul aderării eram la 43%, ceea ce înseamnă că economia României a avut cea mai rapidă creştere în ultima perioadă.

Radu Oprea – ministrul Economiei

„De asemenea, prognozele sunt bune, favorabile României. Sunt instituţii financiare reputabile şi publicaţii de specialitate care spun că România va avea probabil una dintre cele mai mari creşteri economice anul acesta din Uniunea Europeană. Unele publicaţii spun că va fi chiar cea mai mare creştere. Punctual, referitor la producţia industrială, m-am uitat pe statisticile europene şi am văzut că în luna aprilie suntem deja cu un 3,8% pozitiv, deşi media europeană a fost negativă, cu 2 procente, ceea ce înseamnă că industria prelucrătoare şi industria în România are premise bune în acest moment”, a declarat Oprea.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă