13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu de proporţii pe platforma industrială Balta Sărată

Incendiu de proporţii pe platforma industrială Balta Sărată

Un incendiu de proporţii a izbucnit pe platforma indutrială de la Balta Sărată din Caransebeş. Flăcările înalte de peste 15 metri au cuprins peste 5.000 de metri cubi de material lemnos.

În incinta fostului Combinat de Prelucrarea al lemnului există mai multe puncte de lucru şi hale de producţie ale diverşilor agenţi economici. Incendiul a apărut în imediata vecinătate a unei hale de producţie de bricheţi de rumeguş, unde a luat foc o cantitate impresionantă de masă lemnoasă ce era depozitată în exterior. Angajaţii au fost cuprinşi de panică la vederea flăcărilor înalte şi au sunat la numărul de urgenţe 112.

Panică în cartier

De asemenea, locuitorii din zona cartierului Balta Sărată s-au speriat cumplit la vederea teribilului incendiu. Cel mai grav a fost faptul că vântul a purtat scânteile şi astfel au apărut alte 11 focare de incendiu. Blocurile de locuinţe sunt situate la nici 200 de metri de locul prăpădului.

La locul evenimentului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, al judeţului Caraş-Severin. Şeful Gărzii de Intervenţie din cadrul Detaşamentul de Pompieri din oraşul de pe Timiş şi Sebeş, Adrian Beltiţă, spune că ,,am acţionat la locul producerii evenimentului cu toate autoutilitarele speciale din dotarea unităţii. Astfel s-a reuşit ca incendiul să nu se extindă şi la halele de producţie din vecinătate. Totuşi, scânteile purtate de vânt au făcut ca şi alte locaţii (n.r. – locuri) din zonă Platformei industriale Balta Sărată să se aprindă ».

Timp de aproape 24 de ore, pompierii militari din Caransebeş s-au luptat cu  puternicul incendiu. Peste 5.000 de metri cubi de material lemnos s-au făcut scrum. Deşeul lemnos format din rumeguş amestecat cu bucăţi de scândură, scoarţă de copac şi altele era folosit la producerea bricheţilor de biomasă pentru centralele termice. ,,Chiar dacă nu mai arde cu flacără, incendiul se manifestă încă în interiorul mormanelor de material. Pentru aceasta, cu ajutorul unui excavator, materialul este răscolit, iar pompierii militari stropesc în permanenţă cu furtunurile” spunea înainte de închiderea ediţiei sergentul major Nicolae Murgu. O cauză probabilă a incendiului o constituie autoaprinderea materialului organic. Pagubele vor fi stabilite de o comisie de anchetă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă