16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialINCENDIU CONFORT CITY. ISU Ilfov: Blocul afectat NU avea nevoie de autorizaţie...

INCENDIU CONFORT CITY. ISU Ilfov: Blocul afectat NU avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu

INCENDIU CONFORT CITY.  Blocul afectat de incendiul din sectorul 3 nu avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru că nu era mai înalt de 11 niveluri, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Ilfov, Simion Petruş, citat de Mediafax.

Petruş a explicat că blocul respectiv, care are 11 niveluri, nu se încadrează în categoriile de construcţii care trebuie să primească avizul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1739/ 2006.

Potrivit HG citate, se supun autorizării clădiri civile definite conform reglementărilor tehnice specifice domeniului securităţii la incendiu ca “înalte” sau “foarte înalte”, indiferent de aria construită ori de destinaţie, “înalte” însemnând de peste 11 etaje.

INCENDIU CONFORT CITY. Pompierii intervin pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului izbucnit marţi după-amiază la un bloc dintr-un complex rezidenţial aflat în sectorul 3, surse din rândul autorităţilor declarând că numărul apartamentelor afectate este de aproape 100.

“Au fost afectate apartamente de la opt scări ale blocului. În afara celor distruse de flăcări, sunt afectate şi apartamente în care a intrat apă folosită la intervenţia de stingerea a incendiului”, au mai spus sursele citate.

Incendiul a izbucnit, marţi după-amiază, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat în complexul rezidenţial Confort City din sectorul 3, fiind afectate şi apartamente şi de la etajele 10, 9, 8, 7 şi 6.

INCENDIU CONFORT CITY. Pompierii au intervenit la incendiu cu 28 de autospeciale cu apă şi opt autoscări, la faţa locului venind şi trei echipaje de descarcerare şi cinci de prim-ajutor.

Locatarii blocului au reclamat faptul că intervenţia la incendiu a fost întârziată din cauza faptului că pompierii nu au avut apă.

Ancuţa Petrescu, reprezentant al dezvoltatorului imobiliar care a construit blocul, a declarat că ansamblul are autorizaţie de construire şi procese verbale de recepţie, fără de care nu ar fi putut fi făcută vânzarea apartamentelor.

Un alt reprezentant al dezvoltatorului care a construit blocul a declarat că pe toate scările blocului respectiv sunt hidranţi şi că nu îşi explică problemele ce ar fi apărut la alimentarea cu apă a maşinilor care intervin la incendiu.

Aceasta le-a spus proprietarilor apartamentelor cuprinse de flăcări că imobilul va intra în reparaţii, iar ei vor fi cazaţi la hotel, cât va fi necesar. “Blocul va intra în reparaţii. Trebuie reparate apartamentele”, a declarat reprezentantul dezvoltatorului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, şase locatari au venit la echipajele de prim-ajutor, după ce au inhalat monoxid de carbon sau au suferit atacuri de panică.

INCENDIU CONFORT CITY. Un pompier din echipajele care au intervenit la incendiul din sectorul 3 s-a intoxicat cu fum şi a fost dus la spital, pentru a primi oxigen şi a fi ţinut sub observaţie, dar nu este în pericol, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ansamblul rezidenţial Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Complexul rezidenţial este situat pe Splaiul Unirii, la 7,6 km de Piaţa Unirii, 6,3 km de Parcul Tineretului şi la 4 km de Rin Grand Hotel. Ansamblul a fost dat în folosinţă în 2010.

Proprietarii apartamentelor spun că au plătit pe acestea preţuri începând cu 50.000 de euro şi că au de dat rate lunare la bancă de aproximativ 300 de euro.

În 2007, un hotel deţinut tot de fraţii Negoiţă, aflat pe Şoseaua Vitan Bârzeşti, a fost cuprins de un incendiu, în timp ce se afla în construcţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă