25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialÎncălcarea armistiţiului în estul Ucrainei este reclamată și de Keiv și de...

Încălcarea armistiţiului în estul Ucrainei este reclamată și de Keiv și de separatiști

Autoritățile de la Kiev și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei se acuză reciproc de încălcarea armistițiului în mai multe localități din regiune, a anunțat agenţia Ukrinform, potrivit Mediafax.

Militarii ucraineni respectă în mod unilateral regimul de încetare a focului, care este încălcat de către separatişti, a denunţat Ministerul ucrainean al Apărării, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

"Menţionăm că luni, la ora 19.00, armistiţiul era respectat doar de către armata ucraineană. Teroriştii (insurgenţii proruşi) continuau atacurile asupra poziţiilor noastre. Încălcări ale regimului de încetare a focului au fost înregistrate în localităţile: Nijnaia Krîmka, Avdeevka, Popasnaia, Nikişeno, Maiorsk, Kirovskoe şi Faşevka", menţionează Ministerul Apărării de la Kiev.

Potrivit ministerului, "forţele ucrainene nu folosesc aviaţia şi artileria", militarii ucraineni ripostând "doar cu arme de calibru mic".

La rândul lor, separatiştii acuză Kievul că a încălcat armistiţiul în mai multe localităţi, printre care Krasnîi Luci, Stahanov (în regiunea Lugansk), Peski şi Jdanovka (în nordul regiunii Doneţk), mai scrie Mediafax.

Forţele guvernamentale şi separatiştii din estul Ucrainei au încheiat un armistiţiu care a intrat în vigoare vineri, dar deja sâmbătă s-au acuzat reciproc de încălcarea lui.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko a menţionat luni că armistiţiul a fost încălcat în repetate rânduri.
"Din nefericire, avem numeroase cazuri, poate 10-12 pe zi, în care încetarea focului este încălcată", a declarat el, precizând că cere ca Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să aibă "un reprezentant în fiecare punct periculos".

Cele mai citite

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Dana Rogoz, mesaj emoționant cu ocazia împlinirii a 20 de ani de relație cu Radu Dragomir

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, au sărbătorit recent 20 de ani de relație, marcând acest moment special într-un mod semnificativ. Cuplul, cunoscut...

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă