22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO & VIDEO. Încă un cutremur PUTERNIC a lovit Nepalul. Cel...

GALERIE FOTO & VIDEO. Încă un cutremur PUTERNIC a lovit Nepalul. Cel puţin 66 de morţi şi peste 1.000 de răniţi

UPDATE miercuri, 09:40  Cel puţin 66 de oameni, inclusiv 17 în India şi unul în Tibet, au murit în urma cutremurului de marţi din Nepal. Cele mai multe victime au fost înregistrate în satele şi oraşele de la est de Kathmandu lovite de cutremurul din 25 aprilie relatează Reuters.

UPDATE 22:38  Un elicopter militar amerian care era într-o misiune de salvare a dispărut în apropierea localităţii nepaleze Charikot, scrie Mediafax. În elicopter se aflau opt persoane, şase americani şi doi nepalezi. Cauza dispariţiei avionului încă nu a fost stabilită.

UPDATE 15:02  Nu sunt alpinişti români în sectorul nepalez din Himalaya, însă se fac verificări în continuare, susţine Ministerul Afacerilor Externe într-un răspuns la o solicitare a agenţiei de presă Mediafax.

În urma producerii unui nou cutremur, la data de 12 mai 2015, în statul Nepal, Ambasada României la New Delhi, cât şi Consulatul Onorific al României din Nepal fac verificări detaliate, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente nepaleze, în vederea obţinerii unor informaţii privind posibila existenţă a unor persoane de cetăţenie română în zona afectată“, a precizat MAE.

UPDATE 14:16  Cel puţin 29 de oameni au murit şi peste 1.000 au fosr rănite în urma cutremurului de astăzi, susţine CNN care citează oficiali nepalezi.

UPDATE 13:15  Cel puţin patru persoane au murit marţi într-un oraş din centrul Nepalului, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7.3. Cele patru persoane au murit la Chautara, în districtul Sindhupalchowk, la nord de capitala Kathmandu, după ce mai multe clădiri s-au surpat, a declarat un purtător de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Separat, un oficial de la nivelul districtului a declarat că 12 persoane au fost rănite în Sindhupalchowk, unde s-a înregistrat cel mai mare bilanţ în urma cutremurului de luna trecută. Noul seism pare că a declanşat cel puţin trei alunecări de teren în acest district.

***

Un nou cutremur cu magnitudinea de 7.3 s-a produs, marţi, în Nepal, a anunţat Institutul American de Geofizică pe site-ul său, anunţă Mediafax. Magnitudinea preliminară a cutremurului anunţată de institutul american a fost de 7.1. Un cutremur cu magnitudinea de 7.8 s-a produs la 25 aprilie provocând atunci moartea a cel puţin 8.046 de persoane şi rănirea altor peste 17.800.

CITEŞTE ŞI  VIDEO+GALERIE FOTO. Peste 1.300 morți și clădiri distruse, după cutremurul de 7,9 grade, în Nepal

video: youtube.com

CITEŞTE ŞI  FOTO. Cutremur în Nepal, cu peste 1.000 de morți. Avalanșele au făcut 18 victime pe Everest. MAE: 19 români, între care patru alpiniști, sunt în Nepal

Potrivit BBC cutremurul de marţi a fost resimţit inclusiv în capitala indiană Delhi, precum şi la Dhaka, în capitala Bangladeshului. “A fost unul mare“, a declarat Prakash Shilpakar, proprietarul unui magazin artizanal din Kathmandu, pentru Reuters. Reporterul BBC Yogita Limaye, care se află în Nepal împreună cu un convoi umanitar, a declarat că seismul a durat destul de mult. “Oamenii sunt îngroziţi“, a adăugat ea.

video: youtube.com

Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare a anunţat pe Twitter că mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului de marţi.

 

ştire în curs de actualizare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă