25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialCâți imigranţi au intrat ILEGAL în Uniunea Europeană în 2014

Câți imigranţi au intrat ILEGAL în Uniunea Europeană în 2014

Peste 275.000 de imigranţi ilegali au intrat în UE în 2014, ceea ce reprezintă o creştere de 138 la sută în raport cu anul 2013, informează Mediafax.

Din acest total, 207.000 au intrat "traversând Marea Mediterană ilegal", a dezvăluit comisarul european pentru imigraţie, Dimitris Avramopoulos, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European privind dramele recente ale unor nave pline cu sute de imigranţi eşuate în largul Italiei.

Începând din septembrie, peste 12 dintre aceste nave au ajuns în Europa", ceea ce arată că "traficanţii găsesc noi rute şi folosesc noi metode", a precizat comisarulŞi acest lucru se întâmplă în timp ce "conflictele din vecinătate generează un aflux constant de refugiaţi în Europa", care "va continua dacă nu se adoptă o acţiune decisivă şi coordonată a UE", a avertizat acesta.

UE trebuie să îşi intensifice lupta împotriva traficului, consolidând mecanismele de colectare şi schimb de informaţii despre activităţile traficanţilor, şi făcând "instrumentele legale de care dispune mai eficiente", a afirmat el. În paralel, UE şi statele membre "trebuie să acţioneze împreună pentru a stabili un program real de reinstalare a refugiaţilor" şi să sporească numărul de locuri oferite refugiaţilor sirieni, limitat până la 36.000 dintr-un total de 3,5 milioane de sirieni care au fugit din ţara lor, mai scrie Mediafax.

Premierul italian, Matteo Renzi, a considerat că este "fundamental pentru UE să abordeze dosarul Libia", pe unde tranzitează cei mai mulţi imigranţi ce acostează în Italia.

Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Toni Kroos pune ghetele în cui. “Gata cu Real, gata cu fotbalul”

Legendarul Toni Kroos a făcut marele anunț. Mijlocașul Realului se retrage din fotbal, după EURO 2024, potrivit spuselor sale. Fotbalistul german Toni Kroos, în vârstă...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă