13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialIarnă blândă în sud-est

Iarnă blândă în sud-est

Potrivit estimărilor meteorologice, iarna aceasta va fi puţin mai caldă decât una obişnuită.

 

Primele zile din 2013 sunt normale din punct de vedere al temperaturii. Potrivit unei prognoze emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, temperaturile vor fi în general pozitive şi vor coborî sub zero grade Celsius numai pe timpul nopţii. Nu sunt şanse prea mari de ploaie până sâmbătă, dar săptămâna viitoare sunt anunţate ploi, care se pot transforma, pe alocuri, după 8 ianuarie, în zăpadă.

O prognoză pe o perioadă mai îndelungată a Centrului European pentru prognoze pe medie durată din Anglia arată că în această iarnă vremea va fi puţin mai caldă decât de obicei, în Constanţa şi în sud-estul României.

Astfel, potrivit estimărilor care au un grad de realizare de 60%, în luna ianuarie 2013 temperaturile medii lunare în sud-est se pot situa peste mediile multianuale. În februarie, de asemenea, în sud-est sunt posibile temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit. Cantitatea de precipitaţii din această iarnă se încadrează în limitele normale. Prima lună din primăvară va aduce, potrivit sursei citate, temperaturi şi cantităţi de precipitaţii normale pentru această perioadă.  

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă