22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialHoti din conducte, urmariti cu elicopterul

Hoti din conducte, urmariti cu elicopterul

Opt persoane din judetele Dambovita si Prahova, acuzate de furt de produse petroliere, au fost retinute, in noaptea de luni spre marti, de ofiterii DGA.
In urma perchezitiilor facute la locuintele lor au fost gasite instalatii artizanale, dar si arme. Potrivit Mediafax, membrii acestei retele au fost depistati in urma denuntului unui jandarm pe care au incercat sa-l mituiasca pentru a-i lasa sa fure. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, Mihai Tudose, cele opt persoane care montau instalatii artizanale pe conducte magistrale au fost urmarite timp de trei luni de ofiterii DGA, fiind supravegheate si pe timp de noapte dintr-un elicopter. "Persoanele in cauza, sase din judetul Dambovita, care se ocupau cu furturile, si doua din judetul Prahova, care se ocupau cu valorificarea produselor petroliere furate, au fost retinute ieri (luni – n.r.) de ofiterii DGA si prezentate la noi dupa ce la domicillile lor au fost facute perchezitii.

 

Aici au fost gasite recipiente, bidoane din plastic, autoturisme, instalatii artizanale, sume de bani si doua pusti cu aer comprimat", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, care nu a putut preciza cantitatea de produse petroliere furata. Cele opt persoane sunt acuzate de furturi de produse petroliere si asociere in vederea comiterii de infractiuni, iar cei care au incercat sa-l mituiasca pe jandarm sunt acuzati si de dare de mita. Patru dintre cele opt persoane au fost prezentate magistratilor Tribunalului Dambovita, pentru emiterea de mandate de arestare preventiva, celelalte patru fiind cercetate in stare de libertate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă