19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialHalep își va apăra titlul la Doha, după Australian Open și Dubai....

Halep își va apăra titlul la Doha, după Australian Open și Dubai. Premii de trei ori mai mici față de anul trecut!

Simona Halep își va apăra titlul câștigat anul trecut la Doha, ea umând să evolueze la turneul din Qatar în ultima săptămâna a lunii februarie. Competiția, care a fost retrogradată la categoria WTA Premier, va avea premii de trei ori mai mici.

Halep va fi cap de serie numărul 1 la Doha, după ce organizatorii au făcut publică lista participanților. Turneul de la Doha a fost însă retrogradat cu o treaptă față de anul trecut, astfel că de acum va face parte din categoria Premier. Acesta lucru va însemna premii totale de 731.000 de dolari, faţă de 2.440.070 de dolari anul trecut, dar şi mai puține puncte, 470 faţă de 900.

În schimb turneul de la Dubai, care are loc între 15-21 februarie, respectiv între Australian Open și Doha, i-a luat locul celui din Qatar, astfel că a fost promovat de la categoria Premier la Premier 5. Spre deosebire de Doha, în Dubai, Halep va fi a doua favorită, după Serena Williams.

Anul trecut, Halep abandona în cadrul turneului din Dubai, în turul I, însă câștiga, în săptămâna următoare, turneul de la Doha. Nu este exclus ca, anul acesta, românca să procedeze invers, având în vedere că s-a schimbat raportul între cele două turnee și mai ales având în vedere că în cariera româncei s-a conturat până acum un obicei de a abandona în turneele de dinaintea competițiilor majore.

Însă mai întâi Simona Halep va evolua la Australian Open, primul Grand Slam al anului, acolo unde este cap de serie numărul 3. Românca trebuia să evolueze săptămâna aceasta la Sydney, turneu Premier, însă a abandonat înaintea primului meci, acuzând probleme gastrointestinale.

 

Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Cod galben de instabilitate atmosferică, în aproape jumătate de țară. Cum va fi vremea în București

Vremea în zona municipiului Bucureşti va fi în general instabilă începând de marţi după-amiaza până joi dimineaţa, în timp ce aproape jumătate din țară...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă