19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialHagi şi-a recucerit fanii

Hagi şi-a recucerit fanii

Gheorghe Hagi a debutat cu o remiză în al doilea său mandat la Galatasaray, scor 0-0, în derbiul din deplasare cu Fenerbahce, din etapa a IX-a a campionatului Turciei.

În cele două zile pe care le-a petrecut pe banca tehnică a echipei Galatasaray Istanbul, Gheorghe Hagi nu a făcut altceva decât să încerce să-şi motiveze jucătorii pentru întâlnirea cu eterna rivală Fenerbahce, iar acest lucru i-a reuşit. Chiar dacă după meci Hagi a fost destul de zgârcit în comentarii, în schimb şefii grupării adverse şi presa turcă s-au grăbit să-l elogieze pe tehnicianul român. Preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, a afirmat chiar, imediat după derbiul de pe teren propriu cu Galata, că Hagi a reuşit să strice jocul echipei sale şi că şi-ar fi dorit ca Frank Rijkaard să mai fi fost antrenorul rivalei. „Hagi a reuşit să ne strice jocul. Venirea lui a influenţat pozitiv echipa Galatasaray, care a avut împotriva noastră cel mai bun şi mai ambiţios joc din acest sezon. Aş fi vrut să mai fi rămas puţin Rijkaard”, le-a spus Yildirim altor oficiali ai clubului Fenerbahce, la tribuna oficială a stadionului Şukru Saracoglu, care a găzduit partida.

Mai mult, presa turcă a scris: „Tehnicianul român are un loc special în inimile fanilor echipei Galatasaray, el fiind primul antrenor care a reuşit să obţină un punct de la Fenerbahce în Kadikoy, după 11 ani. În ultimele zece meciuri de campionat disputate cu Fenerbahce în Kadikoy, Galatasaray nu numai că nu câştigase, dar nu obţinuse nici un punct. Iată că Hagi a stricat această statistică”, a menţionat jurnalul turc Hurriyet. În replică la toate laudele care i-au fost aduse, Hagi a fost sincer. „Este foarte greu să schimbi ceva în două zile, dar am venit având încredere în mine. Galatasaray nu este unde merită şi o vom duce spre mai bine”, a spus Hagi după remiza în faţa celor de la Fenerbahce. „Important este că avem potenţial şi am arătat acest lucru în derby-ul cu Fenerbahce. Trebuie să muncim foarte bine şi foarte mult şi încet, încet vom încerca să ne îmbunătăţim jocul. Din păcate, după cum se ştie, avem jucători indisponibili. Ne-am luptat însă foarte bine şi mi-am felicitat toţi jucătorii. Mă bucur că am revenit în Turcia. Îmi era dor de stadioanele şi atmosfera de aici”, a mai declarat Hagi.

Titluri din presa turcă:

„Omul care a stricat vraja” – Hurriyet despre Hagi

„Socoteala lui Hagi” – Fanatik

„Vraja lui Hagi” – Fotomac

„Galata s-a trezit din coşmar” – Milliyet

„Felicitări lui Hagi” – Sabah

„Hagiyatmaz” (Hagi nu doarme) – Akşam

„Inimă neînfricată Hagi” – Fotospor

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă