12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul vrea să îmbunătăţească condiţiile de derulare a programului 'Prima casă'

Guvernul vrea să îmbunătăţească condiţiile de derulare a programului ‘Prima casă’

Un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea articolului 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului “Prima casă” şi adoptarea unor măsuri în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de derulare a acestuia se află pe agenda şedinţei de guvern de marţi, potrivit Mediafax.

De asemenea, va fi dezbătut un proiect de hotărâre pentru completarea articolul 3 din anexa 1 la Hotărârea Guvernului 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Prima casă”, se arată în agenda transmisă de Biroul de presă al Executivului.

Pe agenda reuniunii se mai află un proiect de lege pentru punerea în aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesuale penale.

Un alt act normativ vizează normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului 50/2011, cu modificările şi completările ulterioare, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, aprobate prin Hotărârea Guvernului 52/2011, cu modificările şi completările ulterioare, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, cu modificările şi completările ulterioare şi a Normelor metodologice de aplicare a Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe masa Cabinetului se va mai afla un proiect de hotărâre pentru abrogarea Hotărârii Guvernului 975/2012 privind acordarea unor ajutoare de urgenţă.

Un alt proiect de hotărâre vizează modificarea anexei la Hotărârea Guvernului 775/2012 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 pentru Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale ”TRANSGAZ”-S.A Mediaş, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Miniştrii vor mai dezbate un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei de vânzare a unui pachet de acţiuni nou emise prin ofertă publică de majorare a capitalului social al Societăţii Comerciale Complexul Energetic Oltenia S.A.

Pe agenda şedinţei figurează şi câteva memorandumuri, între care unul cu tema “Aprobarea Planului naţional privind locurile de muncă”.

În şedinţă se va prezenta şi o notă referitoare la derularea procesului de pregătire a privatizării Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ”C.F.R Marfă” -S.A.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă