15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul a schimbat sase prefecti

Guvernul a schimbat sase prefecti

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a decis miercuri inlocuirea prefectilor de Arges, Brasov si Hunedoara cu subprefectii acestora, transmite Rompres.
Astfel, subprefectul de Arges Ion Popa, cel de Brasov Adrian Dontu si cel de Hunedoara Dan Aurel Pricajan au fost numiti in functia de prefecti ai respectivelor judete. Fostii prefecti au fost numiti subprefecti: Ion Carstoiu – la Arges, Aurelian Leonard Danu – la Brasov si Cristan Marius Vladu – la Hunedoara.
De asemenea, fostii prefecti ai judetelor Dolj, Ialomita si Teleorman – Nicolae Giugea, Marinica Cazacu si, respectiv, Ionel Zin – au fost numiti inspectori guvernamentali. Pe posturile vacante au fost numiti, temporar, Silviu Dumitru (la Dolj), Stelian Caramitru (la Ialomita) si Zorinel Nicolae (la Teleorman).
Mircea Teodor Ghita a fost numit prefect al judetului Bihor, in locul actualului secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a precizat ca deciziile au fost luate pentru intarirea capacitatii administrative. Spataru a aratat ca inspectorii guvernamentali fac parte din corpul inaltilor functionari publici, in cadrul caruia functioneaza principiul mobilitatii, iar deciziile privind mobilitatea persoanelor care ocupa aceste functii le ia Guvernul pentru eficientizarea activitatii executive.
Camelia Spataru a mai amintit ca, de la 1 ianurie 2007, functiile de prefect, subprefect si inspector guvernamental nu mai sunt functii politice.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...
Ultima oră
Pe aceeași temă