24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul a majorat COSTURILE standard pentru învăţământul preuniversitar

Guvernul a majorat COSTURILE standard pentru învăţământul preuniversitar

Costul standard per elev în învăţământul gimnazial din mediul urban, pentru anul 2016, creşte de la 2520 lei la 3043 lei, prin decizia de miercuri a Guvernului României, informează Mediafax.

De asemenea, în mediul rural, costul standard crește de la 2898 lei la 3499 lei, potrivit noilor norme metodologice pentru determinarea costului standard.

Costul standard reprezintă cheltuieli cu salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora.

Potriviti unui comunicat al Executivului, prin aceeaşi hotărâre este majorat şi costul standard per elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor şi cheltuieli prevăzute la articolul bugetar „bunuri şi servicii”, de la 312 lei la 321 de lei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Novak Djokovic, calificare fără emoții în turul al treilea de la Roland Garros

Novak Djokovic s-a calificat fără emoții în turul al treilea la Roland Garros după ce l-a învins în trei seturi pe spaniolul Roberto Carballes...

Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană

Creșterea puterii de cumpărare a românilor De la revenirea la guvernare, obiectivul asumat de PSD a fost creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Puterea...

Alege cosmeticele și accesoriile hoteliere premium, special create pentru confortul oaspeților tăi!

În industria hotelieră, detaliile fac diferența. De la amenajarea camerei până la serviciile oferite, fiecare element contribuie la experiența generală a oaspeților. Un aspect...
Ultima oră
Pe aceeași temă