22.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăEconomiePrin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România...

Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană

Creșterea puterii de cumpărare a românilor

De la revenirea la guvernare, obiectivul asumat de PSD a fost creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Puterea de cumpărare a românilor a ajuns la aproape 80% din media europeană. Cifrele Eurostat confirmă că măsurile Guvernului Marcel Ciolacu au înscris țara noastră pe traiectoria corectă pentru atingerea acestui obiectiv.

România a ajuns la un nivel al PIB/capita exprimat în paritatea puterii de cumpărare de 78% din media UE, față de 55% cât avea acum 10 ani. Această creștere ne plasează pe prima poziție în ierarhia europeană din punctul de vedere al vitezei cu care România a avansat.

Investițiile – motorul principal al creșterii economice

Avansul țării noastre în ceea ce privește nivelul de trai al populației s-a amplificat în 2023, atunci când am depășit în premieră și Ungaria, și are la bază transformarea investițiilor, sub guvernarea PSD, în motor principal al creșterii economice. Acestea au atins un nivel record pentru perioada post-decembristă, de 38,3 miliarde de euro, iar efectul direct este confirmat de datele Eurostat, care au plasat România între țările care au avut cel mai mare progres al creșterii economice în Uniunea Europeană.

Tot în 2023 s-a înregistrat și cel mai ridicat nivel al produsului intern brut (PIB) înregistrat vreodată de România, respectiv 1.605 miliarde de lei, adică 321 de miliarde de euro. Valoarea PIB este astfel de 2,5 ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, în 2013 fiind cifrat la 650 miliarde lei.

România, destinație preferată de investitorii străini

Potrivit Eurostat, Indicatorul de încredere în economie (economic sentiment indicator – ESI) a ajuns la 105,1 puncte în aprilie, față de 104 puncte în martie și 101,9 puncte în februarie, ca urmare a creșterii activității în toate sectoarele.

Un efect direct al transformării țării noastre într-un magnet pentru investițiile străine este creșterea numărului de companii externe care au ales să deschidă aici noi afaceri sau să le dezvolte pe cele existente. În plus, prin investițiile masive făcute de Guvernul PSD pentru dezvoltarea infrastructurii, România este acum în topul alegerilor ca hub regional pentru comerțul între Asia și Europa.

Perspectivele pentru creșterea nivelului de trai

Semnalul pozitiv oferit de viteza de convergență economică și cel transmis prin politicile guvernamentale sunt în măsură să ofere țării noastre perspective de a continua creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

Realizările PSD în actuala guvernare

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Partidul Social Democrat – Alianța PSD-PNL CMF 41240002

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă