27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalComisia Europeană a clarificat sprijinul acordat fermierilor în caz de evenimente meteorologice...

Comisia Europeană a clarificat sprijinul acordat fermierilor în caz de evenimente meteorologice excepţionale

Comisia Europeană a adoptat, joi, o comunicare care clarifică utilizarea forţei majore şi a circumstanţelor excepţionale în sectorul agricol din UE în cazul unor fenomene meteorologice imprevizibile şi extreme.

Conceptul de forţă majoră le permite fermierilor care nu au putut îndeplini toate cerinţele politicii agricole comune (PAC) din cauza unor evenimente excepţionale şi imprevizibile independente de voinţa lor (cum ar fi secetele grave sau inundaţiile) să nu piardă sprijinul din partea PAC, se arată într-un comunicat al Comisie Europene, remis presei joi.

Comunicarea prezentată clarifică faptul că forţa majoră se poate aplica tuturor fermierilor care lucrează într-o zonă delimitată afectată de dezastre naturale sau de evenimente meteorologice grave şi imprevizibile. mai spune comunicatul de presă al CE. Aceasta înseamnă că fermierii situaţi în zona afectată nu vor trebui să completeze cereri individuale sau să facă dovada îndeplinirii condiţiilor de forţă majoră.

Prin clarificarea interpretării juridice a acestui concept, Comisia Europeană urmăreşte să ofere siguranţă fermierilor afectaţi în ceea ce priveşte plăţile lor din cadrul PAC, asigurând în acelaşi timp o aplicare uniformă în întreaga Uniune de către administraţiile naţionale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă