32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialGrupul UniCredit vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni în valoare de...

Grupul UniCredit vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni în valoare de 25 miliarde euro

Grupul italian UniCredit intenţionează să atragă fonduri de 25 miliarde de euro printr-o emisiune de obligaţiuni garantate, banca încercând astfel să deschidă noi surse de finanţare în contextul presiunilor asupra lichidităţilor în zona euro, potrivit Financial Times, relatează Mediafax.

Banca italiană, cu operaţiuni în 22 de ţări, între care şi România, are deja în derulare un proces de emisiune de drepturi în valoare de 7,5 miliarde de euro, iniţiată la cererea autorităţilor europene de reglementare.

Acţiunile băncii au urcat cu 51% în ultimele două săptămâni, în urma informaţiilor că emisiunea va fi subscrisă în totalitate şi a unei reveniri în sistemul bancar european. De asemenea, cotaţia a fost susţinută de temperarea temerilor privind recapitalizarea sectorului bancar european.

În documente depuse la bursa din Luxembourg, UniCredit a anunţat că fondurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni garantate vor fi folosite pentru “obiective generale de finanţare, inclusiv a diviziei de împrumuturi ipotecare a grupului”.

Obligaţiunile garantate sunt susţinute de portofolii de credite ipotecare sau alte active, care rămân în bilanţul băncii. Astfel de obligaţiuni au devenit tot mai populare în rândul investitorilor în datorie pe termen mai lung, întrucât sunt protejate, chiar şi în cazul unui faliment.

O sursă apropiată băncii a declarat că UniCredit vrea să profite de ceea ce consideră a fi o oportunitate pentru a accelera emisiunea de obligaţiuni garantate, pentru a profita de cererea din partea investitorilor.

Banca nu a exclus păstrarea unor fonduri pentru a fi folosite ca garanţii pentru lichidităţile de la Banca Centrală Europeană.

Cele mai citite

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...

Se deschid ștrandurile de la Sovata

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja binecunoscut că, la Sovata, vara începe odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă