22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialGrupă accesibilă pentru HCM

Grupă accesibilă pentru HCM

În grupele Ligii Campionilor, sezonul 2010/2011, constănţenii vor înfrunta echipe bine cotate, dar pe care le pot învinge.

Echipa de handbal masculin HCM Constanţa a aflat ieri cu cine va juca în grupele Ligii Campionilor, competiţie în care va evolua pentru a cincea oară. La Viena a avut loc ceremonia de tragere la sorţi a grupelor competiţiei, echipa de pe litoral fiind calificată direct în această fază a întrecerii şi fiind repartizată în ultima grupă valorică. Campioana României va întâlni echipele: Renovalia Ciudad Real, HC Croatia Osiguranje Zagreb, St. Petersburg HC, SG Flensburg-Handewitt şi HC Bosna Sarajevo.

Adversarele vin din campionate puternice ale Europei, însă nu se poate spune că echipa de pe litoral a avut parte de ghinion. Constănţenii trebuie să încheie grupa pe unul din primele patru locuri pentru a se califica în optimi. „Nu cred că puteam spera la o grupă accesibilă. La acest nivel nu mai există echipe mici şi, indiferent de echipele cu care urma să jucăm, trebuia să ne aşteptăm la meciuri grele. Cred însă că avem şanse să ne calificăm. Principalele favorite sunt Flensburg şi Ciudad Real, celelalte formaţii fiind, după mine, cam la acelaşi nivel cu noi. Dacă ţinem cont şi de evoluţia pe care am avut-o sezonul trecut, cred că avem şanse destul de mari”, a declarat secundul constănţenilor, Eden Hairi.

Primul meci, în septembrie

Constănţenii, calificaţi în optimi la ediţia precedentă, au ca obiectiv şi de această dată depăşirea fazei grupelor. Primul meci va avea loc pe teren propriu, în compania celor de la Croaţia Zagreb, în perioada 22-26 septembrie, iar ultimul adversar va fi Ciudad Real, un meci programat tot pe teren propriu. Din grupa de şase se califică primele patru clasate, câştigătoarea competiţiei urmând a se desemna în urma unui turneu final, programat pe 28 şi 29 mai, la fel ca în acest an, în Germania, la Köln. 

HCM caută tehnician

După tragedia morţii lui Zoran Kurteş, echipa de pe litoral nu a mai a mai adus un antrenor. Singurul nume pentru banca tehnică este cel al celebrului Alexandru Buligan. Acesta însă se va ocupa în special cu pregătirea portarilor. În ceea ce priveşte postul de antrenor principal, acesta a rămas încă vacant. Oficialii constănţeni spun însă că în cel mai scurt timp vor anunţa cine va prelua echipa, existând deja tratative cu mai mulţi tehnicieni.

5 este numărul participărilor echipei de pe litoral în grupele Ligii Campionilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă