30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialGranturi de 600.000 de dolari pentru proiecte de cercetare aplicată

Granturi de 600.000 de dolari pentru proiecte de cercetare aplicată

Romanian – American Foundation (RAF) a anuţat deschiderea apelului de proiecte Proof of Concept (POC) în domeniul cercetării aplicate (Applied Research, Technological Innovation and Entrepreneurship –ARTIE).

La începutul acestui an, RAF a lansat ARTIE, o nouă direcţie strategică care are ca scop sprijinirea cercetătorilor în diferite stagii ale transformării invenţiei în inovaţie, din laborator în piaţa produselor şi serviciilor, potrivit unui comunicat al fundaţiei.

“Ne-am dorit ca procesul prin care cercetătorii aplică pentru a deveni beneficiari ai graturilor să fie unul simplu, cuprinzător şi atractiv. Şi pentru că ARTIE este despre oameni inteligenţi ce inovează obiecte inteligente într-o lume interconectată, vom trăi multe experienţe şi vom împărtăşi cunoştinţe noi în comunitatea pe care o construim” – spune Paula Apreutesei, Director de Program.

Programul ARTIE Fellowship are două direcţii: construirea comunităţii şi inovarea tehnologică. Investiţia în inovare tehnologică este împărţită în doua categorii: Granturi pentru Cercetare Aplicată şi Granturi pentru Antreprenoriat.

RAF va investi 600.000 USD pentru a finanţa Granturi pentru Cercetare Aplicată în ştiinţe, matematică, inginerie şi tehnologia informaţiei. Valoarea fiecărui grant va fi de maxim 80.000 USD pentru o perioadă de opt luni.

Romanian-American Foundation, înfiinţată în 2009, este cea mai mare fundaţie filantropică americană din România, care finanţează programe în antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare comunitară, potrivit comunicatului de presă. Patrimoniul actual al Fundaţiei este de 50 de milioane de dolari şi se aşteptă ca, în următorii ani, să ajungă la 150 milioane.

Cele mai citite

Țara care va implementa săptămâna de lucru de şase zile

Grecia urmează să implementeze o săptămână de lucru de șase zile, într-un efort de a combate deficitul de muncitori calificați, o problemă acută în...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă