32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialGoogle şi Android, angrenate în războiul mondial al brevetelor. Cine câştigă?

Google şi Android, angrenate în războiul mondial al brevetelor. Cine câştigă?

Google a confirmat, miercuri, adăugarea mai multor brevete IBM la arsenalul său tehnologic, în timp ce rivalii săi din domeniul smartphone-urilor se luptă din ce în ce mai aprig pentru inovaţii în instanţele de judecată.

Google a cumpărat de la IMB 188 de brevete şi 29 de cereri de brevet legate de telefoanele mobile, însă nu a specificat care au fost costurile financiare ale achiziţiilor, relatează AFP.

Anul trecut, IBM a vândut către Google aproximativ 2000 de brevete, de la cele legate de software-ul telefoniei mobile, până la cele legate de hardware şi de procesoare.

Lupta pentru supremaţie dintre marile companii este acerbă pe piaţa smartphone-urilor, iar Google şi-a cosolidat portofoliul de brevete, beneficiind de o serie de avantaje în faţa competitorilor.

Pentru giganţii tehnologiei mobile, procesele pentru brevete au devenit o rutină. Apple a acuzat HTC şi alţi producători de smartphone-uri care folosesc sistemul de operare Android, aparţinând Google, de încălcarea brevetelor Apple.

O parte dintre brevetele pe care HTC le-a primit de la Google au aparţinut companiei Motorola Mobility, pe care Google a cumpărat-o pentru 12,5 miliarde de dolari. Comoara de brevete a companiei Motorola a reprezentat principalul motiv pentru Google, care doreşte să apere sistemul de operare Android.

„Cumpărarea companiei Motorola va creşte competitivitatea Google prin întărirea portofoliului de brevete, care ne va permite să protejăm cu succes sistemul de operare Android faţă de Microsoft, Apple şi alte companii”, a declarat preşedintele executiv al Google, Larry Page.

Conform declaraţiilor preşedintelui executiv al Motorola Mobility, Sanjay Jha, compania sa deţine peste 17.000 de brevete şi a depus încă 7500 de cereri, menite să mărească arsenalul tehnologic al companiei.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă