22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialGigi Becali şi ACHITĂRILE. De ce dosare a mai scăpat patronul Stelei

Gigi Becali şi ACHITĂRILE. De ce dosare a mai scăpat patronul Stelei

George Becali a fost achitat, joi, de Curtea Supremă în dosarul schimburilor ilegale de terenuri cu MAPN, alături de toţi ceilalţi inculpaţi. Magistraţii instanţei supreme au decis achitarea celor patru pe motiv că lipseşte unul dintre elementele infracţiunii, scrie Realitatea.net.

Totodată, judecătorii au dispus ridicarea sechestrelor puse în 2010 asupra unui teren de 700 de metri pătraţi al Ioanei Babiuc, asupra imobilelor din Bucureşti ale lui Cioflină şi Victor Babiuc, precum şi cele ale lui Gigi Becali din Voluntari.

În 3 aprilie, cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu, au fost achitaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Procesul a avut 39 de termene şi s-a încheiat după trei ani şi patru luni.

De asemenea, în 17 aprilie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îl achite pe finanţatorul echipei Steaua, europarlamentarul Gigi Becali, în “Cazul Valiza”, în care a fost acuzat de dare de mită şi de alte trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Judecătorii instanţei supreme, cu două voturi pentru şi unul împotrivă, au decis achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino, apreciind că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii de corupţie.

Cei doi judecători care au decis achitarea inculpaţilor din dosarul “Valiza” – preşedintele completului, Ştefan Pistol, şi judecătoarea Cristina Geanina Arghir – au hotărât şi ridicarea sechestrului asigurător pus pe suma de 1,7 milioane de euro ce aparţin lui Gigi Becali şi lui Teia Sponte.

În 19 octombrie 2011, George Becali a fost achitat, miercuri, în dosarul privind sechestrarea hoţilor maşinii sale. În acelaşi dosar au mai fost anchetate alte şase persoane. Decizia a fost luată de ÎCCJ.
Secţia Penală a Înaltei Curţi a decis şi achitarea celor patru gărzi de corp ale lui Gigi Becali, Ştefan Dediu, Otto Zmărăndescu, Marcel Popa şi Niculaie Dumitraşcu, pentru lipsire de libertate.

Evenimentele s-au petrecut la începutul anului 2009, când europarlamentarului i-a fost furată maşina. La acea vreme, Gigi Becali a vrut să-şi facă singur dreptate, cerându-le bodyguarzilor săi să îi captureze pe hoţi. Aceştia au fost prinşi în oraş şi duşi la un bar din Pipera unde, potrivit anchetatorilor, Becali i-a sechestrat şi i-a supus unor violenţe fizice şi psihice.

Omul de afaceri a fost arestat pe 4 aprilie 2009, după ce pe numele său a fost depusă o plângere pentru lipsire de libertate. Cei care au făcut plângerea sunt chiar hoţii care au furat maşina omului de afaceri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă