17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGermania: Trei extremiști, condamnați la închisoare pentru incendierea unui centru de refugiați

Germania: Trei extremiști, condamnați la închisoare pentru incendierea unui centru de refugiați

Trei extremişti de dreapta din Germania au fost condamnați la închisoare, după ce în 28 august 2015, au incendiat un centru pentru refugiați din localitatea Salzhemmendorf, informează agențiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Astfel, unul dintre atentatori a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar complicele său, un pompier voluntar, care ulterior a ajutat la stingerea incendiului a primit șapte ani de închisoare. Totodată, o femeie de 24 de ani care a condus maşina cu care autorii au fugit de la locul faptei a primit patru ani şi șase luni de detenţie. 

Sentinţele sunt printre primele dictate de justiţia germană în urma unor incidente având legătură cu criza refugiaţilor. 

Cei trei au recunoscut comiterea atacului, dar au negat că acesta ar fi fost motivat politic. Judecătorul a stabilit însă că analiza mesajelor trimise de pe telefoanele lor mobile arată în mod clar atitudinile de extremă dreapta ale inculpaţilor. Potrivit unui purtător de cuvânt al tribunalului Hanovra, cei trei erau membri ai unui grup de mesaje pe telefonul mobil numit „Garage Swastika”. 

Mai mult, unul dintre inculpaţi se autointitula „noul Adolf”, iar femeia se lăuda că şi-a învăţat fiul de 2 ani cum să spună „Heil Hitler”, a adăugat reprezentantul.

Mai mult de 20 de atacuri asupra unor centre pentru refugiaţi au avut loc de la începutul anului, autorii fiind în majoritate extremişti de dreapta, potrivit poliţiei germane. Totodată, peste 1.200 de atacuri au avut loc, anul trecut, la centrele pentru refugiaţi de pe teritoriul Germaniei.

Incidentele s-au soldat, însă, cu puţine arestări, din acest motiv ministrul federal de justiţie Heiko Maas şi omologii săi din cele 16 landuri angajându-se să înfiinţeze un birou de investigaţii speciale pentru combaterea radicalismului de dreapta. 

 

 

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă