19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialGeoană: România va continua să sprijine Republica Moldova cu proiecte concrete

Geoană: România va continua să sprijine Republica Moldova cu proiecte concrete

România va continua să sprijine Republica Moldova cu proiecte concrete, viabile, care să le arate cetățenilor moldoveni că parcursul european este unul generator de prosperitate și de noi oportunități, a declarat luni, la Chișinău, Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice, Strategice și Diplomație Publică, Mircea Geoană, în cadrul unei întrevederi cu premierul Iurie Leancă, anunță Agerpres.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat subiecte legate de modalitățile de stimulare a unui răspuns coordonat din punct de vedere economic și investițional al principalilor donatori și investitori internaționali pentru economia Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău.

Au fost abordate proiectele comune de cooperare transfrontalieră, de interconectare a sistemelor energetice și de acces pe piața europeană, precum și despre evoluțiile din regiune, dar în mod special agenda europeană a Republicii Moldova. 
  
Iurie Leancă a menționat că Republica Moldova își va continua ferm drumul spre Uniunea Europeană, astfel încât locuitorii să aibă locuri de muncă bine plătite, acces la apă curată și la drumuri bune, precum și studii de calitate.

Mircea Geoană se află luni într-o vizită de lucru la Chișinău, ca urmare a întâlnirii din 29 aprilie a premierilor Republicii Moldova și României, imediat după liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, precum și în contextul semnării, la 27 iunie acest an, a Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Programul vizitei mai include întrevederi cu președintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, și cu ministrul afacerilor interne, Dorin Recean.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă