27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialGalaţi: Un medic este acuzat de malpraxis după ce ar fi făcut...

Galaţi: Un medic este acuzat de malpraxis după ce ar fi făcut o evaluare medicală greşită

O femeie care a căzut pe gheaţă acuză de malpraxis un medic ortoped de la Spitalul de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Galaţi, sesizând Direcţia de Sănătate Publică din oraş că din cauza evaluării medicale greşite făcută iniţial a fost nevoie ca ulterior femeii să-i fie amputat piciorul, informează Mediafax.

Săftica Hudreş, în vârstă de 55 de ani, a căzut pe gheaţă în ultima zi a lunii ianuarie lovindu-se la mână şi la picior. Femeia a povestit că a fost solicitată intervenţia ambulanţei, care a transportat-o la spital, unde medicul ortoped de gardă i-a pus un ghips la umăr şi i-a spus că la picior nu are decât o leziune uşoară. Femeia a povestit că ulterior, în aceeaşi zi, a fost trimisă acasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Medicul de gardă m-a consultat, m-a trimis la radiologie, iar după ce s-a uitat pe filme mi-a spus că umărul e făcut praf, dar că la picior nu am nimic”, a spus Săftica Hudreş.

Ea a mai povestit că în timpul nopţii a avut dureri puternice, iar familia a decis să o ducă din nou la spital, unde medicii de la Secţia de Chirurgie Vasculară au constatat că avea o fisură a osului care lezase artera.

În această situaţie, chirurgii au decis că se impune amputarea piciorului, de la genunchi, pentru salvarea vieţii femeii.

“La câteva zile după prima operaţie, medicii mi-au spus că nu mai este nimic de făcut. Piciorul era cald, dar, pentru că nu a circulat sângele câteva ore, muşchii s-au necrozat şi mi-au spus că, dacă ar fi fost operată la început, pe 31 ianuarie, în primele ore, piciorul era salvat”, a susţinut Cosmina Hudreş, fiica pacientei.

În acest caz, a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, care va constitui o comisie de malpraxis, urmând ca rezultatul anchetei să fie prezentat în cel mult trei luni de la depunerea sesizării.

În acelaşi timp, directorul unităţii medicale gălăţene, Mihaela Debita, a declarat că va fi declanşată o anchetă, urmând să fie sesizate toate instituţiile abilitate şi să fie urmaţi toţi paşii legali.

Familia pacientei a mai anunţat că urmează ca luni să facă o plângere penală împotriva ortopedului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

 

Cele mai citite

Olaf Scholz își încurajează partidul “să-şi revină” după alegerile europarlamentare

Cancelarul german Olaf Scholz, al cărui Partid Social-Democrat a suferit o înfrângere istorică la alegerile pentru Parlamentul European, şi-a invitat sâmbătă coaliţia - subminată...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă