21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGafă în Administrația Prezidențială americană: Obama a greșit numele președintelui afgan

Gafă în Administrația Prezidențială americană: Obama a greșit numele președintelui afgan

Preşedintele american, Barack Obama, a greşit numele preşedintelui afgan Ashraf Ghani, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, menţionând numele predecesorului său, Hamid Karzai, informează Mediafax.

Obama a anunţat, marţi, că administraţia sa a decis să menţină 9.800 de militari americani în Afganistan în cursul anului 2015, “pentru ca preşedintele Karzai – care a preluat rolul de comandant suprem într-un mod pe care nu l-am mai văzut în trecut la un preşedinte afgan – să poată face o analiză serioasă”.

Comentariul preşedintelui american ar putea fi însă o ironie la adresa predecesorului lui Ghani, Hamid Karzai, care avea relaţii tensionate cu Obama, comentează ABC News.

Karzai, care şi-a încheiat cel de-al doilea mandat în 2014, a criticat în mod repetat Statele Unite pentru numărul mare de victime civile în conflictul din Afganistan, a acuzat Washingtonul că a încercat să submineze Guvernul afgan şi a sugerat că forţele conduse de SUA ar putea părăsi ţara.

Ghani, în schimb, a salutat frecvent parteneriatul dintre Statele Unite şi Afganistan şi le-a mulţumit marţi trupelor americane şi chiar “contribuabililor americani” pentru rolul lor în securitatea ţării sale.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă