32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialGaddafi: Evenimentele din Libia sunt o "mascaradă"

Gaddafi: Evenimentele din Libia sunt o “mascaradă”

Colonelul Muammar Gaddafi, înlăturat de la putere la sfârşitul lunii august, a calificat drept “mascaradă” evenimentele în curs în Libia şi le-a cerut libienilor “să nu creadă” că a intervenit o schimbare de regim, într-o înregistrare sonoră difuzată astăzi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Ceea ce s-a întâmplat în Libia este o mascaradă care se menţine doar graţie bombardamentelor aeriene care nu vor dura la infinit”, a declarat colonelul Gaddafi în înregistrarea difuzată de televiziunea Arrai, cu sediul în Siria.

“Nu vă bucuraţi şi nu credeţi că a fost înlăturat un regim şi înlocuit cu un altul cu ajutorul atacurilor aeriene şi maritime”, a adăugat el.

Este dificil de înlăturat un regim, deoarece acesta reprezintă milioane de libieni”, a continuat el, afirmând că “toate triburile libiene au transmis NATO că nimeni nu reprezintă poporul libian”.

Singura putere legitimă este cea a poporului şi a comitetelor populare şi orice altă (putere) este nulă şi ilegitimă“, a apreciat el.

“Nu mai exercit puterea din 1977, când am predat-o poporului, marcând astfel înfiinţarea Republicii maselor”, a continuat el.

Postul de televiziune arab Arrai este ultimul post care mai primeşte mesaje de la Muammar Gaddafi, după ce fostul dictator a fugit din cartierul său din Tripoli, la 23 august.

În ultimul mesaj sonor difuzat în 8 septembrie de Arrai, Gaddafi a criticat “războiul psihologic şi minciunile” referitoare la speculaţiile privind eventuala sa fugă în Niger.

În 12 septembrie, directorul televiziunii, fostul deputat sunnit irakian Michane al-Joubouri, instalat la Damasc, a citit un mesaj atribuit fostului lider libian.

Cele mai citite

UE cere Chinei să înceteze să mai încalce drepturile omului

Uniunea Europeană a reiterat apelurile adresate Chinei de a pune capăt încălcărilor drepturilor omului, după ce o delegație a UE a vizitat Tibetul și...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...
Ultima oră
Pe aceeași temă