20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialO nouă fotografie stârnește SCANDAL între români și unguri pe rețelele de...

O nouă fotografie stârnește SCANDAL între români și unguri pe rețelele de socializare

O fotografie cu o mașină a Poliției Locale din Odorheiul Secuiesc a iscat un scandal pe rețelele de socializare, deoarece pe autovehicul scria atât în limba română, cât și în limba maghiară. 

Fotografia a fost postată, vineri, de un student din Iași, Eduard Popescu. Mașina de poliție a fost pozată dintr-un unghi în care se vedea doar inscripția în limba maghiară, ceea ce a stârnit reacții precum „afară cu ungurii din ţară“ sau „cine au fost primii în Transilvania, românii sau maghiarii“. 

Pagina de Facebook, MaghiaRomania, a postat, însă o fotografie cu mașina de Poliție în care se vede că scrie atât în limba română „Poliţia Locală Odorheiul Secuiesc“, cât și în limba maghiară „Helyi Rendorseg – Szekelyudvarhely”. 

”Aparent, umblând pe diverse pagini și citind comentariile, rămân cu impresia că poza cu mașina buclucașă, care a aprins azi interneții românești, servește doar ca pretext pentru anumite categorii de români și maghiari să arunce cu injurii de cea mai joasă speță unii în alții. Putea fi și un drapel, un nume de stradă sau orice altceva, principalul este că există un cârlig de care să fie agățate diversele, măruntele și meschinele frustrări naționaliste”, scrie pe pagina MaghiaRomânia alături de fotografia cu mașina. 

Legea prevede că, în localităţile în care minoritățile naționale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, „autorităţile administraţiei publice locale vor asigura inscripţionarea denumirii localităţilor şi a instituţiilor publice de sub autoritatea lor, precum şi afişarea anunţurilor de interes public şi în limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective“.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă