22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Tesla pregătește un rival pentru BMW Seria 3 și Audi A4....

FOTO. Tesla pregătește un rival pentru BMW Seria 3 și Audi A4. Cum va arăta electrizanta Model 3

Producătorul de mașini electrice premium Tesla pregătește următorul său model, pe care îl va lansa în 2016, cel mai probabil în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva. Tesla Model 3 va avea misiunea de a acoperi un segment extrem de disputat.

Tesla Model 3 va fi sora mai mică a lui Model S, mașină care rivalizează cu succes, în SUA, producători ca BMW sau Audi. Modelul are șanse mari să fie lansat în premieră mondială în Europa, la Geneva. Cu toate că modelul este finalizat în mare parte și cel mai probabil ar fi fost gata pentru mult mai importantul Salon Auto de la Frankfurt, americanii au preferat să mai amâne lansarea pentru a fi siguri că că totul va fi perfect la momentul debutului și mai ales pentru ca Model 3 să aibă parte de o expunere maximă.

Citește și FOTO. Cel mai ieftin supercar din lume. Poate fi depășit de o Dacia 1310 și e mai ieftin ca un Logan!

După ce, anul trecut, Elon Musk dezvăluia numele viitorului model al companiei, acum au fost lansate pe internet primele imagini pe calculator, neoficiale, conform Autoexpress.

Musk a spus că inițial s-a gândit să denumească mașina Model E, însă astfel ar fi intrat în litigiu cu cei de la Ford care au de asemenea înregistrat un astfel de nume. În cele din urmă s-a decis asupra numelui Model 3.

După cum a obișnuit până acum, Tesla va lansa un model care să rivalizeze producătorii premium mai ales la performanțe. Dacă Model S este una dintre cele mai rapide mașini din lume, Model 3 va fi cel puțin la fel de rapidă precum un BMW M3, care poate atinge 100 km/h în circa 4 secunde.

Vezi și VIDEO. Cea mai rapidă mașină din lume este electrică. Atinge 100 km/h în sub 2 secunde!

Model 3 va fi cu circa 20% mai mică față de predecesorul său, însă producătorul american spune că la interior va fi loc și pentru 5 persoane. Cel mai important aspect, autonomia mașinii va fi de peste 200 mile (322 km).

Tesla Model III, după cum va apărea scris pe mașină, va avea un preț estimat la circa 30.000 lire sterline (42.000 euro), în Marea Britanie.

Până în prezent Tesla a lansat două modele S, berlina de clasă mare și X, SUV-ul său.

Citește și FOTO. Noul Nissan Micra, previzualizat de Sway. Va mai rămâne o mașină pentru femei?

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă