15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Sfârşitul lumii? Un lac s-a colorat în roşu-sângeriu

FOTO Sfârşitul lumii? Un lac s-a colorat în roşu-sângeriu

Un lac din Texas care s-a colorat în roşu sângeriu în această vară nu poate fi un semn pentru Sfârşitul lumii, dar probabil este pentru sfârşitul pescuitului şi al distracţiilor din zonă.

O secetă mare a lăsat fără apă lacul de acumulare OC Fisher din San Angelo State Park din vestul Texasului. Apa ce a rămas în bazin este stătută, plină de peşti morţi şi de un roşu intens, conform livescience.com.

„Sangele” din lac

Culoarea roşie ar putea sugera unor fanatici religioşi că apocalipsa se apropie, iar fenomenul de la OC Fisher este doar un semn prevestitor pentru sfârşitul lumii, dar oficialii de la Texas Parks and Wildlife Inland Fisheries au declarat că aspectul sângeros al lacului este cauzat de bacteria Chromatiaceae, care se înmulţeşte în ape sărace în oxigen.

“Este doar cutremurător”, a declarat Charles Cruz, un tehnician de la Texas Parks and Wildlife din San Angelo, Texas.

Statul Texas se confruntă cu o secetă majoră în această vară, ce a cuprins 75 la sută din suprafaţa statului. Seceta a afectat un număr de lacuri de acumulare din vestul statului Texas, a declarat pentru LiveScience Cruz. OC Fisher nu a fost niciodată complet plin, a declarat Cruz, dar a fost plin cu somn, biban şi alte ţinte populare pentru pescari.

 „Noi am supravegheat acest lac anul trecut şi exista o populaţie mare de peşte acolo”, a declarat Cruz.

Faţă de săptămâna trecută, tot ce a rămas din lac a fost un mic iaz cativa metri adâncime, a declarat Cruz. Au fost mii de peşti morţi, dar nici un semn de viaţă acvatică, a spus el.

Previziuni despre Sfârşitul lumii

Imagini cu acest lac de culoarea sângelui circulă pe internet pe forumurile de pescuit şi au fost văzute şi de predicatorul din Indiana, Paul Begley, care a spus într-o înregistrare de pe YouTube că lacul ar putea fi o dovadă a apocalipsei, aşa cum se prezice în Biblie.

“Al doilea înger a vărsat cupa lui pe mare, şi s-a transformat în sânge. Orice fiinţă care trăia în mare a murit”, spune pasajul citat de Begley. “Al treilea înger a vărsat cupa lui în râuri şi în izvoarele de apă, şi au devenit sânge.”

Însă Begley nu poate avea mai mult noroc la anticiparea sfârşitului lumii decât Harold Camping, predicatorul de la radio, care a stabilit data pentru 21 mai 2011. Camping a anunţat imediat după trecerea timpului limită că Ziua Judecăţii este de fapt pe 21 octombrie 2011. Între timp predicatorul a suferit un atac cerebral şi nu mai poate vorbi.

Nostradamus, Baba Vanga, mayaşii sunt doar câţiva dintre profeţii care au anunţat date pentru apocalipsă. Ziua de 31 decembrie 2012 este o altă dată a sfârşitului lumii care este în atenţia publicului. Civilizaţia Maya a profeţit că va veni un cataclism care va duce la schimbarea lumii.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă