26 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO Porsche Panamera primeşte un facelift. Vezi ce noutăţi aduce coupeul german!

FOTO Porsche Panamera primeşte un facelift. Vezi ce noutăţi aduce coupeul german!

Porsche va lansa luna aceasta în cadrul Salonului Auto de la Shanghai faceliftul adus actualei generaţii Porsche Panamera. Însă până la lansarea oficială au apărut deja pe internet primele imagini şi informaţii, astfel că noul Panamera restilizat nu mai este un secret.

Modificările primite de Porsche Panamera pornesc de sub capotă şi continuă până la nivelul stilistic, atât al exteriorului, cât şi al interiorului. Una dintre cele mai importante noutăţi o aduce versiunea hibridă, acum cu tehnologie plug-in. Panamera S E-Hybrid atinge 100 km/h în 5,5 secunde, mai repede decât versiunea precedentă, în timp ce autonomia pentru regimul integral electric a fost prelungită până la 20 – 35 km, în funcţie de condiţii. Puterea totală este de 410 CP, fiind dată de un motor V6 de 3 litri şi un propulsor electric, alimentat cu baterii Li-ion.

Poate părea o autonomie redusă, însă acesta e un hibrid iar principalul aspect îl reprezintă consumul şi emisiile de CO2, care au fost şi ele îmbunătăţite. Ele ar putea fi asemănătoare cu cele înregistrate de conceptul Sport Turismo, conform publicaţiei Autocar, cu toate că nu au fost lansate încă informaţii oficiale. În acest caz emisiile de CO2 ar coborâ de la 159 g/km la 82 g/km, în timp ce consumul ar fi de doar 3,5 litri/100 km, ceea ce ar fi o realizare notabilă pentru o maşină super-sport de talia unui coupe cu patru uşi.

Vezi şi Renault ar putea lansa propriul Qashqai până în 2015. Vezi ce strategie are Renault!

La nivel exterior hibridul ar putea fi recunoscut prin etrierele verzi care pot fi văzute prin spiţele roţilor. Principalele modificări aduse întregii game Panamera sunt gurile de aer laterale mai mari, incluse în aripile din faţă, spoilerul faţă uşor modificat, sau farurile mai rotunjite. Şi interiorul maşinii a fost uşor restilizat, accentul fiind pus pe calitatea materialelor.

O altă noutate o reprezintă înlocuirea, pe versiuni precum S sau 4S, motorului de 4,8 litri cu unul mai mic dar mai puternic, V8 de 3,8 litri, care poate dezvolta până la 413 CP. De asemeni şi consumul acestor versiuni este anunţat a fi mai mic cu până la 18%.

Mai multe informaţii vom afla o dată cu lansarea modelului la Shanghai, atunci când vom şti şi preţul pentru coupel german restilizat. Conform primelor informaţii preţul se pare că va creşte cu până la 6000 euro.

Vezi şi FOTO Noul Citroen C4 PICASSO: “OZN” pentru plecat în vacanţe

 

 

Cele mai citite

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...

VIDEO. Cristiano Ronaldo, în lacrimi! Al-Nassr a pierdut finala Cupei Regelui

Imagini rare cu unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Cristiano Ronaldo s-a întins pe jos și a plâns în hohote, după ce...

Un fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția Iranului

Fostul comandant al Gardienilor Revoluției, sancționat de SUA, Vahid Haghanian, se numără printre candidații care s-au înregistrat în cursa pentru președinția Iranului, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă