22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO NOUL Peugeot 308. Leul francezilor atacă Volkswagen Golf 7

FOTO NOUL Peugeot 308. Leul francezilor atacă Volkswagen Golf 7

Peugeot a lansat primele imagini şi informaţii oficiale cu noua compactă 308. Francezii încearcă să reediteze succesul lui 208 şi cu Peugeot 308, care va avea rivali precum Volkswagen Golf 7 sau Ford Focus.

Hatchback-ul de clasă compactă este construit pe platforma modulară  EMP2 şi vine cu un aspect complet nou faţă de generaţia precedentă. În timp ce lungimea a scăzut cu 25 mm, până la 4,25 m, aspectul, atât cel exterior, cât şi cel interior, inspiră mai multă calitate şi senzaţia de maşină premium. 

Modelul împrumută trăsături atât de la hatchback-ul de clasă mică 208, cât şi de la crossoverul 2008. Farururile şi stopruile din partea din spate au forma unor gheare, în timp ce tehnologia folosită este cea de tip LED. Peugeot 308 pare mai robust decât modelul precedent, cu toate că datorită platformei pe care este construit a pierdut 140 kg. 

Vezi şi FOTO Lamborghini EGOISTA, concept aniversar pentru 50 ani de Lamborghini

Peugeot 308 este rezultatul încercărilor Peugeot de a se îndrepta către un public cu mai mulţi bani, astfel că la interior predomină materialele de calitate. Bordul pare să amintească de maşinile de familie, cu majoritatea comenzilor poziţionate în partea de sus, asta şi datorită unui ecran tactil de 9,7 inci disponibil pe compacta franceză. 

Modelul va avea mai multe versiuni de echipare. “Alegerea materialelor de calitate pentru interior şi a cromului în satin sau culoarea gloss black contribuie la senzaţia de sofisticat din designul maşinii,” se arată într-un anunţ al Peugeot.

Peugeot nu a lansat informaţii oficiale cu privire la gama de motorizări, însă modelul ar putea prelua o parte dintre acestea de la hatchback-ul 208. Peugeot 308 va fi lansat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, din toamna acestui an.

Modelul va concura pe un segment tot mai aglomerat, împotriva unor modele ca Golf 7 sau Ford Focus. Compacta francezilor urmează modelul de succes Peugeot 208, care în doar un an de la lansare a fost vândut în peste 300.000 unităţi. 

 

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă