14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialFOTO INEDITE: Imaginile care prevesteau DEZASTRUL din cel de-al II-lea RĂZBOI MONDIAL

FOTO INEDITE: Imaginile care prevesteau DEZASTRUL din cel de-al II-lea RĂZBOI MONDIAL

Anii care au precedat declaraţia de război între Aliaţi şi puterile Axei în 1939 au reprezentat una dintre cele mai tulburi perioade din istoria omenirii, relatează theatlantic.com.

Marea criză a izbucnit cu zece ani mai devreme, aruncând spre disperare sute de milioane de oameni.

Citeşte şi FOTO: Cât costă şi CUM ARATĂ cele mai scumpe AVIOANE MILITARE din lume

Naţionalismul câştiga teren în Germania şi privea încruntat la măsurile punitive ale Tratatului de la Versailles, care punea punct primului Război Mondial.

China şi Imperiul Japonez se aflau în plin război din momentul în care trupele nipone au invadat Manciuria în 1931.

Citeşte şi FOTO inedite din al II-lea RĂZBOI MONDIAL: campania din AFRICA DE NORD

Germania, Italia şi Japonia testau nou-fondata Liga Naţiunilor cu invazii şi ocupaţii ale ţărilor vecine, sinţindu-se încurajate de lipsa unor consecinţe semnificative ale acţiunilor lor.

Războiul Civil din Spania a izbucnit în 1936. Acolo s-au jucat repetiţiile pentru ceea ce urma să pună în scenă cel de-al II-lea Război Mondial.

Citeşte şi FOTO şocante: Căderea Imperiului Japonez şi sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial

Germania şi Italia i-au sprijinit pe rebelii naţionalişti ai generalului Francisco Franco, şi peste 40.000 de străini au mers în Spania pentru a lupta în ceea ce ei considerau că reprezintă cel mai mare război împotriva fasciştilor.

În ultimii ani dinaintea Războiului, Germania nazistă a croit calea conflagraţiei mondiale prin reînarmare, prin semnarea pactului de neagresiune cu URSS, prin anexarea Austriei şi prin invadarea Cehoslovaciei.

Citeşte şi FOTO INEDITE din al II-lea Război Mondial: căderea Germaniei naziste

Între timp, Statele Unite ale Americii au semnat mai multe tratate de neutralitate, încercâd să evite implicarea în conflictele externe care ar fi urmat Marii Crize economice şi problemelor de pe plan intern.

Galeria de mai sus vă prezintă o serie de fotografii inedite, uneori şocante, realizate peste tot în lume, în anii care au precedat izbucnirea celui de-al II-lea Război Mondial.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă