14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Dacian Cioloş a promis Timişoarei, desemnată Capitală Culturală Europeană 2021, tot...

FOTO. Dacian Cioloş a promis Timişoarei, desemnată Capitală Culturală Europeană 2021, tot sprijinul Guvernului

Premierul Dacian Cioloş a felicitat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, oraşul Timişoara pentru atribuirea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. În mesajul său, primul ministru îi asigură pe timişoreni că vor beneficia de tot sprijinul Guvernului. 

“Bănățenii au un nou motiv de mândrie după ce au aflat că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021 și noi suntem mândri alături de ei pentru acest succes. 
Îi felicit pe timișoreni așa cum l-am felicitat personal și pe primarul Nicolae Robu și l-am asigurat de tot sprijinul Guvernului, inclusiv financiar, pentru a duce la bun sfârșit această onoare și responsabilitate.
Cetățenii Timișoarei au arătat de-a lungul timpului un spirit fantastic al libertății, o organizare antreprenorială de invidiat și o atitudine exemplară multiculturală și interconfesională. Sunt sigur că și de data aceasta timișorenii se vor strânge în jurul acestui proiect comun și vor aduna toată energia și creativitatea pentru a atinge și depăși standardul ridicat de Sibiu în 2007 în materie de proiecte culturale europene.
Îi felicit și pe cetățenii din București, Cluj-Napoca și Baia Mare pentru proiectele de candidatură care au ajuns în finală la mare luptă cu#Timișoara 2021 – ‘Luminează orașul prin tine!”

În aceeaşi postare, premierul a publicat şi câteva imagini cu oraşul de pe Bega. Deschide galeria foto pentru a le vedea.

Timişoara a fost desemnată, vineri, Capitală Culturală Europeană 2021, de un juriu independent internaţional, care a ascultat, la Bucureşti, prezentările finale ale celor patru oraşe finaliste.

Citeşte şi Capitala Banatului a fost aleasă Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Au intrat în finală Cluj-Napoca, Baia Mare, Timişoara şi Bucureşti

 

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă