16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum vor arăta noile uniforme pentru instrucţie ale militarilor români

FOTO: Cum vor arăta noile uniforme pentru instrucţie ale militarilor români

Militarii din armata română vor avea, în 2017, un nou costum pentru instrucţie, potrivit site-ului oficial al Armatei.

Astfel, noul costum de instrucţie va fi format din cinci culori, kaki-bej, verde, maro închis, maro deschis şi bej deschis, ce reprezintă unul dintre principalele elemente de noutate. Totodată, noua uniformă va avea o croială diferită, ce implică “ajustarea în talie şi dublarea zonelor cu solicitare maximă”, precizează sursa citată.

Noile echipamente vor fi folosite atât de militarii români din ţară, cât şi cei care desfăşoară misiuni în străinătate, în zonele temperate şi zonele calde, deşertice.

Noul model de ţinută de instrucţie, cu pastelizare unică va fi folosit pentru toate zonele în care militarii Armatei României vor desfăşura misiuni. Primele 250 de ţinute de instrucţie, cu pixelizare unică, vor fi confecţionate prin modulul „croitorie” din subordinea Comandamentului Logistic Întrunit şi vor fi testate de soldaţi-gradaţi profesionişti din unităţi militare din compunerea categoriilor de forţe. Perioada testării se face până la finalul trimestrului III al acestui an. Ulterior perioadei de testare vor fi întocmite specificaţiile tehnice finale pentru noul model de ţinută de instrucţie, proces urmat de demararea şi desfăşurarea procedurilor de achiziţie conform specificaţiilor tehnice finale avizate şi aprobate“, informează site-ul Armatei României.

De exemplu, vesta multifuncţională cu buzunare modulare este destinată transportului muniţiei şi materialelor, permiţând ajustare în părţile laterale şi la umeri.

Buzunarele au dimensiuni şi forme diferite, cu destinaţie stabilită (încărcătoare, staţie radio, tomfă, baionetă), iar poziţionarea acestora este aleasă în funcţie de opţiunea luptătorului şi de specificul misiunii. Se sprijină pe umerii luptătorului, are un sistem de ajustare a lungimii şi un sistem de prindere prin chingi, la bază, în faţă se închide cu fermoar, iar în lateral ajustarea se face cu un şnur trecut prin capse. Vesta are în regiunea omoplaţilor un mâner de recuperare, folosit pentru apucarea şi tragerea luptătorului în misiunile de salvare”, mai precizează sursa citată.

Achiziţionarea şi distribuţia articolelor din compunerea noii ţinute de instrucţie în vederea echipării efectivelor Armatei României se va realiza începând cu trimestrul I din 2017.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă