33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cele mai vândute aranjamente de flori în 2013. Trandafirii sunt prezenţi...

FOTO: Cele mai vândute aranjamente de flori în 2013. Trandafirii sunt prezenţi în toate.

Oferite în dar sau împodobind casa, aranjamentele florale ne fac viaţa mai frumoasă şi mai bogată. Este însă bine să ştim ce flori oferim cu diferite ocazii, ce semnificaţie au aceste flori, ce transmit, ce aranjamente florale să folosim în decorul de interior, cum se potrivesc ele mai bine cu stilul amenajării noatre şi, nu în ultimul rând, care este moda privind aceste aranjamente florale.

Iată că Floria.ro oferă multe informaţii în acest sens şi anunţă Top 5 cele mai vândute aranjamente de flori în 2013 şi top 5 cele mai vândute aranjamente în luna în care se celebrează iubirea, februarie.

Astfel, cel mai vândut aranjament în 2013 este “Pasiune Inocentă”, care conţine 11 fire de flori viu colorate – 3 gerbera roz, 2 crizanteme roz, 3 trandafiri roz, 3 alstroemeria roz.

Aranjamentul care ocupă locul II în topul vanzărilor la Floria.ro este “Esti adorabilă!”, urmat de “Vise colorate” .

“În mod surprinzător, anul trecut cele mai populare aranjamente au fost foarte colorate, cu mult roz. Este o noutate în raport cu anii trecuţi, când românii au preferat aranjamentele cu roşu şi alb” declară Aura Caraman, Director Executiv Zurich Broker, compania care deţine Floria.ro.

De altfel, această tendinţă vine exact în continuarea celei privind interioarele, tot mai colorate.

Top 5 cele mai vândute buchete în 2013 pe Floria.ro se prezintă astfel:

1. Pasiune inocentă –preţ 133 lei

2. Esti adorabilă – preţ 223 lei

3. Vise colorate – preţ 217 lei

4. Noapte de toamnă – preţ 179 lei

5. Speranţă – preţ 238 lei

Ce aranjamente să alegeţi pentru februarie şi martie

Acestea sunt lunile cu cele mai multe evenimente de sărbătorit – Sfântul Valentin, 1 martie, 8 martie şi, deasemenea, florile vestesc sosirea primăverii, în care totul este suav, proaspăt şi… foarte colorat.

Floria.ro ne sfătuieşte că în lunile februarie şi martie sunt căutate în principal aranjamentele speciale cu trandafiri roşii sau roz, care transmit un mesaj de dragoste. Topul este:

1. Speranţă – preţ 238 lei

2. 31 trandafiri în formă de inimă – preţ 459 lei

3. Te ador – preţ 182 lei

4. Minune – preţ 252 lei

5. Cucereşte-o – preţ 999 lei

Toate buchetele prezente în topurile realizate includ trandafiri, roşii sau roz.

“Pasiunea românilor pentru trandafiri este cunoscută în România, având în vedere că bărbaţii români cumpără în procent de 90% buchete de trandafiri sau care includ trandafiri.

Ca o diferenţă faţă de anii trecuţi, în 2013 în top au intrat buchete care, deşi conţin trandafiri sau miniroze, îmbină şi o diversitate de alte flori: ohidee, gerbera, crizanteme, irisi sau lalele.

Asa cum reiese din vânzări, culoarea iubirii rămâne roşu, iar pentru surprize, rozul” adaugă Aura Caraman.

Valoarea medie a unui buchet comandat pe Floria.ro in 2013 s-a menţinut la nivelul mediu înregistrat în 2012, şi anume, 200 lei.

“De la an la an, românii sunt mai dispuşi să plătească pentru un buchet de flori de calitate creat şi oferit într-un mod profesionist.

De aceea încep să se orienteze către florăriile online care păstrează florile în condiţii optime, astfel încât ele să reziste timp îndelungat, cum este şi normal atunci când oferi un buchet de flori.

E foarte trist să primeşti flori şi în 2 ore să se ofilească, dar cand florile sunt de calitate, ca cele cu care lucrăm noi, acestea rezistă zile intregi” mai spune Aura Caraman.

 

Cele mai citite

Pentru vara 2024, românii au pus în topul destinațiilor de vacanță Madeira și Seychelles

Cele mai multe vacanțe, din această perioadă, se desfășoară în familie, de aceea Eturia a conturat un set de oferte care faciliteză călătoriile în Europa pentru...

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă