13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Cele mai frumoase femei arabe din sport

FOTO Cele mai frumoase femei arabe din sport

Anul acesta, pentru prima dată în istorie, Arabia Saudită a permis femeilor să concureze la Jocurile Olimpice.

Cu această ocazie, fotograful Brigitte Lacombe a prezentat la Londra o colecţie de portrete cu aproximativ 80 de sportive din 20 de ţări arabe. Colecţia de fotografii, intitulată “Hey’Ya: Femeile arabe din sport”, este prezent expusă la casa de licitaţii Sotheby din Londra.

O parte dintre sportivele arabe care apar în această expoziţie participă anul acesta la Jocurile Olimpice de la Londra. De exemplu, expoziţia include portretului alergătoarei Woroud Sawalha, din Palestina, care s-a calificat pentru Jocurile Olimpice din acest an, deşi nu a avut o pistă de antrenament unde să se pregătească. Ea s-a antrenat prin munţii din apropierea satului ei natal.

Totuşi, Lacombe a vrut să fotografieze sportive arabe de la toate nivelurile. Pe lângă sportivele care participă la Olimpiadă, ea a imortalizat, de asemenea, femeile din echipa de baschet Jeddah Green Team din Arabia Saudită care nu au voie să practice acest sport în public, dar nu renunţă la pasiunea lor.

Revista Financial Times prezintă pe larg proiectul realizat de fotograful Brigitte Lacombe, dar şi interviuri şi poze cu sportivele arabe care participă la Olimpiadă.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă