Dacă pentru români, cele mai importante preparate de Paște sunt drobul, friptura de miel, pasca și cozonacul, în alte țări din lume acestea sunt înlocuite cu preparate dintre cele mai curioase.
Dulciuri însiropate, chifle aromate, șunca decorată cu ananas și supa din oase, lapte și ouă sunt cele mai așteptate mâncăruri în Mexic, Jamaica, Grecia, Statele Unite ale Americii, Ecuador, Finlanda sau Uruguay, potrivit businessinsider.com.
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea ce mâncăruri tradiționale se pregătesc de Paște în jurul lumii
1. Mexic
Familiile mexicane servesc în Vinerea Mare „capirotada”, o budincă dulce însiropată, cu mai multe fructe, afine și nucă, dar și cu un strat de brânză.
2. Jamaica
În Jamaica, creștinii mănâncă de Paște chifle condimentate cu brânză și stafide. Chiflele sunt tăiate în două și sunt consumate, de obicei, cu cașcaval.
3. Marea Britanie
O tradiție culinară de Paște în Regatul Unit este reprezentată de chiflele „hot cross buns”. Preparatul este copt cu stafide și condimente și este decorat cu o cruce din glazură.
4. Grecia
„Koulourakia” este un produs de patiserie tradițional în Grecia, pentru perioada Paștelui. Desertul cu gust de vanilie este format astfel încât să semene cu un șarpe și se servește în fiecare sâmbătă înainte de Paște.
5. Finlanda
În Finlanda, Paștele este sărbătorit cu ajutorul preparatului denumit „mämmi”, un chec moale, pregătit cu melasă și coajă rasă de portocală. „Mämmi” se servește cu lapte sau smăntână.
6. Argentina și Uruguay
„Torta pascualina” este o plăcintă cu spanac, brânză italiană „ricotta” și ouă întregi care se coc odată cu plăcinta. Preparatul este tradițional de Paște atât în Argentina, cât și în Uruguay.
7. Statele Unite ale Americii
Șunca tradițională de Paște în SUA are un aspect spectaculos și se servește cu felii de ananas și cu cireșe.
8. Ecuador
În Ecuador, cu o săptămână înainte de Paște se consumă „Fanesca”, supă bogată, care conține lapte, tigve, dovleac, fasole, mazăre, porumb, ouă și cod.