19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO: Antrenamente EXTREME. Cum arată perioada de instrucţie a unui soldat american

FOTO: Antrenamente EXTREME. Cum arată perioada de instrucţie a unui soldat american

SUA deţin cea mai puternică armată din lume, iar bugetul american de apărare reprezintă peste 35% din totalul cheltuielilor militare la nivel mondial.

Însă nu doar cheltuielile militare fac din armata SUA cea mai combativă şi puternică armată din lume, ci şi numărul trupelor de elită sau modul în care sunt antrenaţi noii recruţi.

Citeşte şi: Galerie FOTO: Euro Maidan – cum arată cel mai fierbinte oraş de pe harta Europei 

Orice soldat american are parte, la început, de o perioadă de instrucţie care variază între şase şi 12 săptămâni de “iad”, menite să le scoată în evidenţă adevăratul potenţial şi să le arate celor puternici şi bine pregătiţi la ce să se aştepte cu privire la serviciul militar în armata SUA.

Cu toate acestea, scurta perioadă de instrucţie nu reprezintă decât încălzirea. Peste 40% dintre voluntari nu reuşesc să rămână în armată mai mult de patru ani, conform Business Insider.

Citeşte şi: FOTO: Antrenamente ŞOCANTE. Vezi cum se antrenează SOLDAŢII CHINEZI

Antrenamentele au ca scop principal dinamitarea atitudinii civile şi crearea unei mentalităţi obediente, loiale şi disciplinate.

Galeria foto de mai sus conţine o serie de imagini făcute publice de către Pentagon, care surprind cele mai dure antrenamente prin care trece un soldat american, la începutul serviciului militar. Daţi click pe fotografii pentru a citi toate informaţiile!

Citeşte şi: FOTO: Care sunt ţările cu cele mai mari CHELTUIELI MILITARE din lume. Unde se află România

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă